Wereldkampioen Lewis Hamilton leert ons Mercedes-AMG One kennen (video)

Hij klinkt (en rijdt) als een echte F1

Wat doe je als het F1-seizoen erop zit? In plaats van op een exotisch strand te gaan liggen genieten van je zesde wereldtitel, gewoon je kennis delen met je werkgever moet Lewis Hamilton gedacht hebben en hij haastte zich samen met enkele testpiloten naar het circuit voor een werkdag in functie van de Mercedes-AMG One.

Dat de auto ook een stempel “Hamilton” krijgt is nu wel duidelijk. De fortuinlijke Britse kampioen heeft dan ook een serieus aandeel gehad in de afstelling van de straatlegale hypercar.  ‘Ik heb nog niet in de auto gereden, maar ik heb de motor mee ontwikkeld en daar ben ik best trots op’, vertelde Hamilton al eerder. Laat duidelijk zijn dat de sympathieke kampioen stiekem ondertussen wel zijn rechtervoet op het gaspedaal heeft gezet.

Die motor, een 1,6 liter V6 Turbo (die we kennen uit de winnende F1-Mercedes van 2018) wordt geflankeerd door twee elektromotoren en leveren samen meer dan 1.000 pk. Daarmee katapulteert de AMG-One van 0 naar 200 km/u in minder dan zes seconden en zou zijn topsnelheid hoger liggen dan 350 km/u.

Op officiële cijfers en lancering van dit luidruchtig mannetje is het nog wachten tot vermoedelijk ergens 2021. Wedden dat het eerste exemplaar op de oprit van Lewis zal staan?

You May Also Like

Nieuw spectaculair car event in Nieuwpoort

Als er een motor inzit heeft het onze interesse, dus tegen een nieuw auto ...

Grasmaaien als een baas op deze Honda die 241 km/u haalt!

Grasmaaien is nog nooit zo plezant geweest! Het is de laatste weken echt niet ...

Met vederlicht bommetje BAC Mono R willen wij scheuren

345 PK voor 555 kilo… Hoeven we nog meer uitleg te geven? Deze BAC ...

Hosting door Fraai