Tweede generatie Mercedes GLA krijgt wereldpremière op Autosalon van Brussel

Alles wat je moet weten over de SUV-versie van de A-Klasse

Acht versies bestaan er van de Mercedes A-klasse en het is de nieuwe GLA die het rijtje sluit. Met de GLA, nog steeds een compacte cross-over, positioneren ze deze SUV als het kleinere en sportievere broertje van de GLB die iets langer en hoger is. En nu we het toch over afmetingen hebben, de nieuwe versie is ten opzichte van zijn oudere broertje 1,5 centimeter korter, maar tegelijk ook 10 centimeter hoger. Korter wil niet per definitie zeggen minder ruimte. Integendeel. De nieuwe Mercedes GLA geeft zijn passagiers zelfs meer bewegingsruimte. Size does matter, nietwaar?

Binnenin is het een vertrouwd weerzien en uiteraard heb je weer eindeloos veel (optionele en dus extra te betalen)mogelijkheden dankzij de MBUX-multimediamodule. Met een simpele “Hey Mercedes” zet je haar wel (wij verkiezen een vrouw achter het systeem) in gang en doet ze alles wat je ze vraagt. Was het thuis maar makkelijker, horen we velen denken…

Onderhuids dan zien we op termijn een hele range aan benzine- en jawel, nog steeds dieselmotoren komen. Ook een plug-inhybride, de GLA 250e staat op de planning. In eerste instantie houden de Duitsers uit Stuttgart het bij twee motorvarianten, de voorwielaangedreven milieuvriendelijke GLA 200 (die cilinderuitschakeling gebruikt om de CO2-uitstoot terug te dringen) met een 163 pk sterke 1,3 liter-turbobenzine of de iets minder milieuvriendelijke vierwielaangedreven Mercedes-AMG GLA 35 4Matic. Die laatste perst uit zijn 2 liter-turbomotor een piekvermogen van maar liefst 306 pk en 400Nm. Goed voor een sprintje in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u.

Uiteraard is de AMG-versie ook voorzien van de nodige AMG toeters en bellen, zijnde wat sportievere en agressiever koetswerk, sportiever interieur, betere remmen en iets strakker afgestelde sportophanging.

Echt ontdekken doe je op het autosalon, de eerste foto’s krijg je alvast nu al hier.

 

You May Also Like

Wordt Tesla Roadster nog sneller dan eerst aangenomen?

Het heeft er alle schijn naar… Hoewel de tweede generatie Tesla Roadster ons al ...

Configureer nu jouw Alfa Romeo Giulia GTA/GTAm

Ook de prijzen zijn nu gekend… Alfa Romeo viert zijn 110 jaar en doet ...

Wagenpark Floyd Mayweather is om van te duizelen

Grijs kennen we niet…het is ofwel wit of zwart bij Floyd Mayweather. Met andere ...

Hosting door Fraai