Nieuwe Jaguar F-Type brult als nooit tevoren…

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Ondanks het feit de nieuwe Jag als instapper zijn V6-motoren verliest, is hij er niet tammer op geworden, integendeel. Niet alleen onderhuids maar ook bovenhuids worden een paar aanpassingen gedaan maar het gekende lijnenspel blijft gelukkig wel behouden.

De grootste veranderingen vind je vooraan, waar je een bredere radiatorrooster terugvindt met daarnaast horizontaal georiënteerde koplampen. Binnenin goochelen de Britten nieuwe, duurzame materialen en een verbeterd infotainmentsystemen uit hun toverhoed die de bestuurder en passagier van deze sportieveling alleen maar gelukkiger en comfortabel zal doen voelen.

 

De instapper blijft de achterwielaangedreven drukgevoede 2 liter-viercilindermotor met een vermogen van 300 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Een sprintje van 0 naar 100 km/u legt hij af in 5,7 seconden. Stoppen met accelereren gebeurt pas als de naald 250 km/u aantikt.

Onze voorkeur gaat uiteraard naar de 5 liter V8. Die heb je in twee mogelijke versies, een 450 pk en 580 Nm sterke kerel (achterwiel- of vierwielaandrijving) die in 4,6 seconden naar 100 km/u spurt en een topsnelheid haalt van 285 km/u of een vierwielaangedreven 575 pk en 700 Nm sterke krachtpatser (F-Type SVR) die in slechts 3,7 seconden je van 0 naar 100 km/u katapulteert en pas bij 300km/u stopt met versnellen.

Goed nieuws is er ook voor wie graag een Jaguar hoort brullen. Elke versie, dus ook de viercilinder, is verkrijgbaar met een actieve uitlaatlijn, waarmee de Jaguar de nodige plofjes door jouw, ongetwijfeld rustige buurt, laat knetteren.

Elke Jaguar F-Type is beschikbaar als Coupé en als Roadster en zal de dealer verlaten voor minstens 65.100 euro. Reken gezien de verschillende opties en motorisaties gerust op een paar paarse brieven extra. Wij kunnen niet wachten hem kennis te laten maken met onze rechtervoet!

 

 

You May Also Like

Supermarkt Lidl gaat nu ook BMW's verkopen

Vergeet Carrefour, Delhaize of Colruyt…wij zijn nog meer dan ooit fan geworden van Lidl. ...

Bruter dan bruut…de Chevrolet Camaro 1LE ZL1

Welke Muscle Car zouden we graag eens op de staart trappen? We zijn er nog ...

De waanzinnige ZAGATO Shooting Break van Aston Martin

Het is zover! Het legendarische automerk Aston Martin – de trouwe metgezel van James ...

Hosting door Fraai