Met deze Porsche ‘Baja’ 911 ben jij de Offroad-King

De rally-Porsche voor de openbare weg…

Porsche en rally, een relatie die decennia lang hand in hand gingen. Tot de Duitsers uit Stuttgart vonden dat de 911 te groot werd voor het ruigere werk. Gelukkig is niet iedereen het daarmee eens en zijn er autobouwers die er maar al te graag eens met ‘Restomods’ (klassieke Porsche-modellen die worden aangepast aan de moderne tijd nvdr) experimenteren. Het wordt nog beter…na een geslaagd experiment houden ze er ook gewoon een productielijn op na.

En zo gingen de rekels van Russell Built uit Sun Valley, Californië, aan de slag om een straatlegale 911 klaar te stomen voor de legendarische Baja-rally. Onbekend in het wereldje van ‘Restomods’ zijn ze niet want ze maken al bijna tien jaar onderdelen voor Singer Vehicle Designs.

De Baja is gebaseerd op een Porsche 911 uit de jaren ’90, meer bepaald de 964. Onderhuids werd de motor, origineel goed voor 250 pk, bijgespijkerd tot een 3,8 liter van 365 pk. En niet alleen onderhuids is er veel aangepakt, kijk maar eens naar de bodykit en het interieur, inclusief rolkooi.

“Ik wilde de technologie, engineering en fabricage van vandaag combineren met het dna van de luchtgekoelde 911’’, aldus TJ Russell, de man achter het bedrijf, die naar eigen zeggen een auto wilde maken die voortborduurt op de succesvolle rally-Porsches in de Parijs-Dakar-rally uit de jaren 80 en 90.

Wat het grapje kost? Het begint vanaf $385.000 maar helemaal afgewerkt mag je rekenen op zo’n $650.000 dollar alvorens je handtekening onderaan de bestelbon de koop definitief heeft afgerond. Oh ja, bestellen kan HIER.

Credits: Russel Built

You May Also Like

Het kan toch nog sneller…Aspark Owl EV schiet in 1,9 sec naar 100!

De magische grens van 2 seconden…wie zou de eerste autobouwer zijn die zijn bolide ...

Tik eens een Ferrari 430 Scuderia F1 op de kop!

Nu de zomer weer in het land is kan het raampje of in Jens ...

Hennessey bouwt Jeep Trackhawk om tot snelste SUV ooit!

in 2,3 seconden naar 100 in een echte Jeep… Wij hebben het geluk gehad ...

Hosting door Fraai