McLaren Speedtail schiet als een rakket boven magische 400km/u

En waar kan je raketten het best testen? 

Juist, het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida. De plaats ook waar NASA al zijn Space Shuttles en andere ruimtetuigen de kosmos injaagt. Het prototype van de McLaren Speedtail, de XP2 werd maar liefst 30 keer naar zijn topsnelheid van 403 km/u geschoten. En geschoten mag je wel heel letterlijk nemen want deze hypercar haalde telkens de kaap van 300 binnen de 13 seconden.

 

Uiteraard kies je voor deze snelheden voor het beste rubber. Pirelli levert dan ook trots zijn op maat gemaakte hogesnelheidsbanden. Geen idee hoeveel een setje kost en hoelang het meegaat maar reken maar op de prijs van een goeie middenklasser. Om zulke prestaties te leveren is er ook meer nodig dan alleen een goei setje rubber. Zo is er ook de Velocity-modus die de elektromotor doet pieken en het actieve onderstel met zo’n 3,5 centimeter verlaagt. Vergeet ook de zijspiegels, deze werden vervangen door erg kleine camera’s. Alles uitgekiend om de juiste stroomlijn te halen dus. Een gigantische difuser zuigt het gehele spel tegen de baan en plakt steviger als Tec7.

 

Onderhuids ligt een hybride (vermoedelijk) V8-biturbo dat 1.070 paardjes en 1.150 Nm aflevert. Goed nieuws, je kan er twee vrienden in mee nemen want deze hypercar heeft net als zijn oude broertje, de McLaren F1, een 1+2-zitconfiguratie.

You May Also Like

Pimp My Land Rover met een 6,2L Corvette-motor!

Wie een Land Rover Defender wil dat er gepimpt stoerder uitziet dan eender welke ...

4 classic scooters waarmee je gezien kunt worden

De zon breekt door de wolken, de truien kunnen uit en het is tijd ...

Nieuwste superflitser kijkt (helaas) niet alleen meer naar jouw snelheid

Nu nog een rijbewijs met punten en we zijn helemaal de klos… We moeten ...

Hosting door Fraai