McLaren Speedtail schiet als een rakket boven magische 400km/u

En waar kan je raketten het best testen? 

Juist, het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida. De plaats ook waar NASA al zijn Space Shuttles en andere ruimtetuigen de kosmos injaagt. Het prototype van de McLaren Speedtail, de XP2 werd maar liefst 30 keer naar zijn topsnelheid van 403 km/u geschoten. En geschoten mag je wel heel letterlijk nemen want deze hypercar haalde telkens de kaap van 300 binnen de 13 seconden.

 

Uiteraard kies je voor deze snelheden voor het beste rubber. Pirelli levert dan ook trots zijn op maat gemaakte hogesnelheidsbanden. Geen idee hoeveel een setje kost en hoelang het meegaat maar reken maar op de prijs van een goeie middenklasser. Om zulke prestaties te leveren is er ook meer nodig dan alleen een goei setje rubber. Zo is er ook de Velocity-modus die de elektromotor doet pieken en het actieve onderstel met zo’n 3,5 centimeter verlaagt. Vergeet ook de zijspiegels, deze werden vervangen door erg kleine camera’s. Alles uitgekiend om de juiste stroomlijn te halen dus. Een gigantische difuser zuigt het gehele spel tegen de baan en plakt steviger als Tec7.

 

Onderhuids ligt een hybride (vermoedelijk) V8-biturbo dat 1.070 paardjes en 1.150 Nm aflevert. Goed nieuws, je kan er twee vrienden in mee nemen want deze hypercar heeft net als zijn oude broertje, de McLaren F1, een 1+2-zitconfiguratie.

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Crib mét kartbaan (€3.000.000)

Maak de Max Verstappen in je wakker… Ben je zot van racen, stapel je ...

Een driewieler voor echte mannen, de Vanderhall Carmel

Die willen we wel eens uittesten… Een driewieler…in ons geval moeten we toch al ...

Nog krachtiger! BMW lanceert M8 Competition

Nog sneller… Recent onderzoek heeft uitgewezen dat BMW-rijders het snelst van auto wisselen. Niet ...

Hosting door Fraai