In dit nieuwe ‘Sherlock Holmes’ resort bind jij graag deze winter de skilatten aan!

Vergeet de klimaatopwarming? Laat het maar eens goed sneeuwen in Meiringen ja!

Meiringen is een rustig dorp in het dal dat beheerst wordt door de legende van Sherlock Holmes. Volgens de legende heeft de Britse detective in Meiringen het leven gelaten tegen z’n aartsvijand. Het standbeeld en museum herinneren aan deze fictieve gebeurtenis. Verder is Meiringen een erg rustig, maar sfeervol dorp. De echte wintersportsfeer wil soms wel een beetje ontbreken maar zij die gaan om te skiën en na de inspanning kiezen voor de ultieme ontspanning zit je hier wel op zijn plaats. Het skigebied, met 60 kilometer aan pistes, is er eentje voor iedereen. Kinderen, beginners, gevorderden of zelfs waaghalzen komen er aan hun trekken. Wel opletten, het is en blijft Zwitserland, dus relatief duurder dan andere ski-landen.

Overtuigd? Dan hebben we goed nieuws voor de fans van Zwitserland én van Sherlock Holmes. Het nieuwe SWISSPEAK Resorts in Meiringen, vlak naast het Sherlock Holmes museum, opent net op tijd voor komend winterseizoen. De deur van 79 kersverse appartementen met in het totaal 426 bedden staan vanaf nu voor je open.

De lichtrijke twee- tot vierkamerappartementen hebben een prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen en een trendy interieur. Relaxen na een dagje wandelen, mountainbiken of skiën kan in de gemeenschappelijke lounge. De sauna, Kids Room, Gaming Room, The Bistro en vergaderruimte maken het plaatje compleet. “Het eerste boekingsverzoek voor een appartement in het resort in Meiringen ontvingen we al in januari 2019. Toen stonden de appartementen echter nog niet in ons boekingssysteem”, vertelt Thibault Van Look, Country Manager België bij Interhome.

Sherlock Holmes

Het nieuwe resort ligt in het hartje van het knusse Meiringen, op 1 km van de skilift en pal naast het Sherlock Holmes museum. Meiringen is al een trekpleister voor Sherlock Holmes-fans sinds de (fictieve) Britse detectieve tijdens een gevecht met Professor Moriarty naar beneden tuimelde bij de nabijgelegen Reichenbachwaterval. Het intieme museum met onder andere de woonkamer van Sherlock Holmes is samen met de waterval de belangrijkste attractie van het dorp voor buitenlandse bezoekers.

Bezienswaardigheden

Maar het Zwitserse Meiringen heeft nog meer te bieden. Zo heb je de spectaculaire Aarekloof die via steigers en tunnels toegankelijk is en de Alpentoren met knappe panorama uitzichten. Het skigebied van Meiringen-Hasliberg is in de winter ook ideaal voor een familievakantie. Meiringen is daarnaast goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. “Naast bezoekers uit Duitsland en de Benelux verwachten we ook klanten uit Groot-Brittannië, vanwege Sherlock Holmes. In de zomer zullen we ook gasten verwelkomen uit Noord-Amerika, Azië of de Golfstaten”, zegt Thibault Van Look.

Wij zijn alvast benieuwd en willen dit nieuwe resort en skigebied zeker eens gaan bekijken. Wie zich ook niet kan inhouden, boeken kan hier!

You May Also Like

Mixta Drinks & Bites, een gloednieuwe hotspot in Hasselt

Ok, we geven het toe, het was veel te lang geleden dat we nog ...

Voor Donza naar Deinze

Dat België een heel stuk groter is dan Antwerpen, dat beseffen we maar al ...

Weekendtip: Antwerp Gin Days

Dat we bij Whatmatters wel gin lusten, dat is op zijn zachtst gezegd een ...

Hosting door Fraai