Energieke Philipp Plein start met eigen parfum: THE $KULL

Een geurtje voor stoere mannen…

Met een overdosis aan energie en een opgewekte houding heeft Philipp Plein een gelijknamige merk gemaakt die mensen inspireert om ten volle van het leven te genieten. In zijn drive om altijd net dat tikkeltje verder te gaan en grenzen van het buitengewone op te zoeken heeft hij nu zijn iconisch symbool, de schedel vereeuwigd in een nieuw product, een eigen parfum.

`My first perfume had to be a skull. This iconic symbol irradiates the PHILIPP PLEIN identity, shining on my clothing, and standing out in every single PHILIPP PLEIN store. The skull – the strongest statement of living life to the fullest – now appears as THE $KULL – eternity in a bottle. Provocative, irreverent, embodying non-conformity and free-thinking, this perfume is an exclusive bespoke art object that draws the very best from the worlds of fragrances and design. It is superlative and immoderate, it exudes perfection down to the smallest details.´ aldus de flamboyante modeontwerper.
Het flesje is een sculpturaal en imposant van binnenuit handgemaakt kunstwerk dat tot op de dag van vandaag ongezien is in de wereld van geuren. Een meesterwerk dat bestaat uit een driedimensionale veelzijdige kop, gebeeldhouwd als een zwarte diamant en gesneden uit massief zwart gelakt glas.

De geur samengesteld door Philipp Plein zelf en de internationaal geprezen meester Perfumer Alberto Morillas is er eentje met een kenmerkende geur die eigentijdse luxe en ongeremde energie hand in hand door je neus laat gaan. Het is een samengestelde reukbom uit kruidige, houtachtige leerachtige en dierlijke accenten met een krachtig spoor van zwarte peper, kardemom, donker hout, geplooid leer met een toets van Bourbon vanille en zwart oranje noten.

`I was very impressed by Philipp’s sharp mind and foresight. It was immediately clear to me that his first fragrance ever should capture his forceful energy, his charisma and extraordinary creativity. His persona was extremely inspiring to me. I created for him an ultra-rich, addictive and dark-wood-infused power-perfume, playing with contrasts in an overdose of pricey ingredients, made-to-measure accords and high-tech notes. I was triggered to create for him an indelible and sexy olfactive tattoo, to craft an uber luxurious PHILIPP PLEIN olfactive outfit.´ aldus de meester Perfuemr Alberto Morallis himself. 

De $KULL Art Edition kost 350 euro, is in select gezelschap in New York gelanceerd en zal in eerste instantie exclusief verkrijgbaar zijn bij geselecteerde PHILIPP PLEIN-boetieks. Een wereldwijde lancering wordt voorzien vanaf januari 2020 en voor iedereen beschikbaar, waaronder naast de boetieks ook online en in de meest prestigieuze warenhuizen ter wereld, vanaf maart 2020.

Foto’s: Marco Salcini (Philipp Plein Group)
(Fashion Club 70)

You May Also Like

De resultaten van de Gin-enquête: we hebben een probleem!

Liters gin hebben we de afgelopen jaren door de keelholte laten vloeien. Als er ...

6 redenen om alleen te reizen

Single? Sterkte! En toch zijn er ook voordelen aan verbonden, zo kan je bijvoorbeeld ...

Van saaie vergadering naar happy hour in 30 seconden

Sommige mannen denken na over de échte problemen op het werk. Hoe kan je ...

Hosting door Fraai