Een Nissan GTR van 1 miljoen? Hier is de Italdesign GT-R50

Eigenlijk 990.000 euro

Nét geen miljoen. Dit is wat je op tafel zal moeten leggen als je deze Italdesign GT-R50 in je garage wilt zien pronken. Het Italiaanse designhuis, onderdeel van VW, uit Turijn deelt hetzelfde geboortejaar als de Japanners van Nissan, zijnde 1968.

En omdat je een vijftigste verjaardag niet onopgemerkt mag laten voorbijgaan, sloegen ze de handen in elkaar en lieten ze vorig jaar al een concept op ons af. De GT-R50. Nu, een jaar later, komen ze met het effectieve productiemodel dat met een beperkte oplage van 50 stuks een uniek hebbedingetje zal zijn.

De basis van de Italdesign GT-R50 is uiteraard niet de ‘gewone’ Nissan GT-R maar wel de nog krachtigere Nismo.  De 3,8-liter V6 biturbo wordt nog verbeterd en krijgt nieuwe turbo’s, nieuwe intercoolers, nieuwe injectoren en enkele elementen uit de GT3-raceversie. Zo plant deze V6 maar liefst 120 pk meer op zijn rubberen sloffen en stijgt het vermogen van 600 pk en 652 Nm naar 720 pk en 780 Nm. Dat deze cijfers van 0 naar 100 rond de 3 seconden en een topsnelheid van rond de 300 km/u zal neerleggen, is dan ook geen verrassing.

En je hebt geluk…nog niet alle 50 stuks zijn momenteel gereserveerd! Maar lang zal je niet hoeven na te denken of je bent onherroepelijk te laat!

You May Also Like

Deze unieke klassieker van BMW (M1) gaat onder de hamer!

Als je aan echte fans van het Beierse merk vraagt met welke BMW ze ...

Alfa Romeo pakt uit met de wagen van de toekomst: De ‘Tonale’!

Of we de Alfa Romeo Tonale, de gloednieuwe concept car van Alfa Romeo eens ...

Pas op Max, Charles en Lewis…13-jarige Juju is in aantocht

De snelste vrouw op aarde… Vrouw? Zeg maar gerust meisje…en tevens eentje die een ...

Hosting door Fraai