Een Nissan GTR van 1 miljoen? Hier is de Italdesign GT-R50

Eigenlijk 990.000 euro

Nét geen miljoen. Dit is wat je op tafel zal moeten leggen als je deze Italdesign GT-R50 in je garage wilt zien pronken. Het Italiaanse designhuis, onderdeel van VW, uit Turijn deelt hetzelfde geboortejaar als de Japanners van Nissan, zijnde 1968.

En omdat je een vijftigste verjaardag niet onopgemerkt mag laten voorbijgaan, sloegen ze de handen in elkaar en lieten ze vorig jaar al een concept op ons af. De GT-R50. Nu, een jaar later, komen ze met het effectieve productiemodel dat met een beperkte oplage van 50 stuks een uniek hebbedingetje zal zijn.

De basis van de Italdesign GT-R50 is uiteraard niet de ‘gewone’ Nissan GT-R maar wel de nog krachtigere Nismo.  De 3,8-liter V6 biturbo wordt nog verbeterd en krijgt nieuwe turbo’s, nieuwe intercoolers, nieuwe injectoren en enkele elementen uit de GT3-raceversie. Zo plant deze V6 maar liefst 120 pk meer op zijn rubberen sloffen en stijgt het vermogen van 600 pk en 652 Nm naar 720 pk en 780 Nm. Dat deze cijfers van 0 naar 100 rond de 3 seconden en een topsnelheid van rond de 300 km/u zal neerleggen, is dan ook geen verrassing.

En je hebt geluk…nog niet alle 50 stuks zijn momenteel gereserveerd! Maar lang zal je niet hoeven na te denken of je bent onherroepelijk te laat!

You May Also Like

Driftkoning scheurt over de Ring met een Ford F-150 Raptor

Uiteraard niet de Antwerpse Ring… We hebben het over de Nürburgring, misschien wel ’s ...

Whatmatters Roadtest: Abarth 595 Competizione (2019)

Een blijvend asfaltbijtertje vol karakter… Of we zin hadden na twee Abarth 595 Pista’s ...

Configureer nu jouw Alfa Romeo Giulia GTA/GTAm

Ook de prijzen zijn nu gekend… Alfa Romeo viert zijn 110 jaar en doet ...

Hosting door Fraai