ABT Touareg rolt de spierballen

Een extra anabolen kuur voor de 4.0 V8 TDI 

Met dat verschil hij er geen klein pietje van krijgt, wel extra ballen! Want laat duidelijk zijn dat de heerlijke rekels van ABT zich weer fantastisch geamuseerd hebben bij het tunen van de krachtigste VW Touareg.

Waar de ‘originele’ Volkswagen Touareg V8 TDI zo’n 422 pk en 900 Nm op de tabellen neerzet, goed voor een astronomisch snel spurtje in 4,9 seconden naar 100 en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u, halen de rekels er maar liefst 507 paardjes en 970 NM uit, of zowat cijfers die ons doen terugdenken aan het V12 TDI-tijdperk van de Audi Q7. Die had zo’n 500 pk en 1.000 Nm.

En er is nog meer goed nieuws. Voor zij waarvoor het ook een beetje minder maar toch ook meer kan, is er ook de V6 TDI die een klein steroeïdenbehandeling heeft gekregen. Zo klimt het vermogen van 286 pk naar 330 pk. Ook niet slecht, wel?

 

You May Also Like

Heerlijk…Porsche Mission E vs GT2 RS

Elektrisch of lekker old school en benzine verslinder? Sinds we de Tesla Model X ...

Alpine is Back!

Probeer Eens Uw Geluk En Ontdek Trammelant (Peugeot), Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd ...

De stoere Moto Guzzi Nevada 750 Club van Recast Moto

Ben je op zoek naar een stijlvolle bike, waarmee je in vol ornaat je ...

Hosting door Fraai