Zomerse Lexus LC500 Convertible is een pareltje

De winter moet nog beginnen en we kijken al uit naar de zomer

Zonnig weer buiten en zin om met de haren in de wind door het land te cruisen? Met weemoed denken we terug aan momenten dat wij zelf nog een dakloos exemplaar in onze garage hadden staan. Ok, in onze garage stond een Duitser maar laat duidelijk zijn dat deze Japanner er ook niet zou misstaan.

En deze Japanner is de combinatie van een lenige karatélid met een sumoworstelaar. Vlot, strak en snel qua uiterlijk, enorm veel kracht onderhuids. Daar schuilt dan ook een atmosferische V8 die maar liefst 477 volbloed Japanse raspaarden op de achteras zet aangedreven door een tientraps (!) automaat die het geheel in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u laat sprinten en pas doet stoppen bij een nette 270 km/u.

Daar we in België en bij uitbreiding ook Nederland op één dag wel eens alle seizoenen te zien kunnen krijgen, is het handig om weten dat het dak opent of sluit binnen de 15 seconden en dit tot een snelheid van 50 km/u. Ook handig, het Lexus Climate Concierge, een overkoepelend comfortsysteem dat naast de airco ook de zetelverwarming, de nekverwarming en de stuurverwarming regelt. Zo kan je ook op iets koudere dagen genieten van het zonnetje op je kop.

De Coupé-versie is er ook als hybride LC500h. Helaas is niet zeker of de dekselse Japanners deze ook dakloos zullen aanbieden. De echte releasedatum én belangrijk, de prijzen, zijn vooralsnog niet bekend. Wordt vervolgd.

 

You May Also Like

Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al ...

Zotte optie op Ford Mustang Shelby GT500 kost je rib uit het lijf

10.000 dollar voor een stel ‘Racing Stripes’   Muscle cars…wij zijn er wel fan ...

Verrassing van formaat bij Ferrari: F8 Tributo stuurt F488 GTB op pensioen

Dat is snel… Van een verrassing van formaat gesproken. Daar waar de F488 GTB ...

Hosting door Fraai