Zomerse Lexus LC500 Convertible is een pareltje

De winter moet nog beginnen en we kijken al uit naar de zomer

Zonnig weer buiten en zin om met de haren in de wind door het land te cruisen? Met weemoed denken we terug aan momenten dat wij zelf nog een dakloos exemplaar in onze garage hadden staan. Ok, in onze garage stond een Duitser maar laat duidelijk zijn dat deze Japanner er ook niet zou misstaan.

En deze Japanner is de combinatie van een lenige karatélid met een sumoworstelaar. Vlot, strak en snel qua uiterlijk, enorm veel kracht onderhuids. Daar schuilt dan ook een atmosferische V8 die maar liefst 477 volbloed Japanse raspaarden op de achteras zet aangedreven door een tientraps (!) automaat die het geheel in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u laat sprinten en pas doet stoppen bij een nette 270 km/u.

Daar we in België en bij uitbreiding ook Nederland op één dag wel eens alle seizoenen te zien kunnen krijgen, is het handig om weten dat het dak opent of sluit binnen de 15 seconden en dit tot een snelheid van 50 km/u. Ook handig, het Lexus Climate Concierge, een overkoepelend comfortsysteem dat naast de airco ook de zetelverwarming, de nekverwarming en de stuurverwarming regelt. Zo kan je ook op iets koudere dagen genieten van het zonnetje op je kop.

De Coupé-versie is er ook als hybride LC500h. Helaas is niet zeker of de dekselse Japanners deze ook dakloos zullen aanbieden. De echte releasedatum én belangrijk, de prijzen, zijn vooralsnog niet bekend. Wordt vervolgd.

 

You May Also Like

De duurste nieuwe auto ooit: Rolls-Royce Sweptail

Wil je echt uitpakken met je auto, dan laat je vanaf nu de Porsche, ...

Whatmatters Weekend Tip: Zoute Grand Prix 2018 in Knokke

Je weet ons te vinden dit weekend!  Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte ...

Audi RS7 Sportback…de krachtpatser die wij graag in onze garage zien staan

Wauw! Eerlijk is eerlijk…we zijn of beter waren geen grote Audi-fans? En terecht? Neen! ...

Hosting door Fraai