Weekendtip: Oldtimers spotten op InterClassics Brussels

Smullen van vintage cars 

De vijfde editie van InterClassics Brussels, Belgium’s premier classic car show, is donderdagavond officieel van start gegaan met een exclusieve preview night. Voor het eerst werd aan de vooravond van de beurs deze preview georganiseerd. In een exclusieve setting dineerden 450 gasten tussen de mooiste klassieke automobielen van een aantal van de meest legendarische auto ontwerpers ooit op het themapaviljoen ‘Great Italian Designers’. Speciaal voor deze avond bereidde Chef Wout Bru een diner op sterrenniveau en verzorgde TV persoonlijkheid Marlène de Wouters de presentatie. Vanaf vandaag t/m zondag is de beurs geopend voor het publiek.

Beursthema’s ‘Great Italian Designers’ en ‘Bentley Centenary’
De vijfde editie van InterClassics Brussels brengt een hommage aan vijf van de meest legendarische auto ontwerpers ooit. Een unieke verzameling van klassiekers ontworpen door Pininfarina, Bertone, Zagato, Touring en Ghia zijn te zien zijn tijdens InterClassics Brussels in Brussels Expo. De geschiedenis van deze ‘great Italian designers’ wordt in beeld gebracht door in totaal vijftien klassiekers. Zo worden er van elke designer een aantal wagens gepresenteerd waaronder hun meest typische, exclusieve en iconische modellen. Naast het hoofdthema staat de 100ste verjaardag van Bentley in de spotlight als tweede thema van de oldtimerbeurs. De eeuw van Bentley: 100 buitengewone jaren, een prestatie die beslist de moeite waard is om te vieren. In samenwerking met Bentley Belgium en Bentley Heritage UK wordt een uitzonderlijke collectie gepresenteerd van een vijftiental topstukken uit de 100-jarige geschiedenis van het merk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door InterClassics (@interclassics) op

Highlights van de beurs

Ferrari 500 Superfast, ex- Peter Sellers (ontwerper Pininfarina)
Op het themaplein ‘Great Italian Designers’ staat onder andere de Ferrari 500 Superfast, ex- Peter Sellers. Acteur Peter Sellers maakte met name in de jaren ’60 furore met films als de Pink Panther en Dr. Strangelove. Helaas overleed hij al in 1980 op 54-jarige leeftijd, maar tot die tijd was hij behalve acteur ook autoliefhebber (van Ferrari’ s in het bijzonder) en eigenaar van een van de 37 SuperFasts. De zeldzame coupé werd tussen 1964 en 1966 gebouwd, en was het topstuk uit Ferrari’s top of the line America-lijn. Onder de motorkap lag een flinke jongen, een 5 liter grote V12, die niet minder dan 400 pk leverde. Dit garandeerde een topsnelheid van 275 km/u, voor eenieder die het aandurfde. Het fijne koetswerk dat Sellers met zijn hakken bezoedelt is traditiegtrouw afkomstig van Pininfarina.

Mercedes 230 W110 (1967) van gangster Jacques Mesrine
De Mercedes 230 W110 uit 1967 van de Franse gangster Jacques Mesrine alias ‘de man met de duizenden gezichten’ (verantwoordelijk voor misdaden vooral in Frankrijk, maar ook in Canada, de Verenigde Staten, Spanje en een keer in Zwitserland) is te zien en te koop op de beurs. Jacques Mesrine was destijds de publieke vijand nummer 1 van Frankrijk. Deze Mercedes 230 W110 van 1967 was aangepast om heel snel te accelereren en te ontsnappen aan de politie. Zo kwam de motor uit een S versie dubbele carburatoren en de bediening van de versnellingen aan de vloer, hetgeen toen een erg dure en zeldzame optie was. Een echte wolf in schaapskleren!

Ford GT40 uit de film ‘Le Mans 66’
In België werd op 13 november en in Nederland op 14 november de film ‘Le Mans ’66’ gereleased. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby en autocoureur Ken Miles. Tijdens InterClassics Brussels 2019 brengt Shelby Gentleman Car hulde aan deze film door een soortgelijke wagen als in de film mee te brengen, de fabuleuze Ford GT40.

Abarth 695 70° Anniversario
De nieuwe Abarth 695 70° Anniversario zal voor de eerste keer aan het Belgisch publiek worden getoond naar aanleiding van het salon Interclassics Brussels 2019. 
Het merk Abarth, gelauwerd door alle liefhebbers van sportieve en exclusieve wagens, heeft het salon Interclassics Brussels 2019 uitgekozen om er dit nieuw juweeltje uit zijn gamma voor te stellen. De tentoongestelde wagen in de Brussels Expo komt rechtstreeks van Turijn (de wagen doorkruiste de Alpen over de weg) en toont op deze manier dat dit model voor dagelijks gebruik kan worden ingezet, en in alle situaties.

De beurs loopt dus nog tot zondagavond in de paleizen 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. Een ticket betaal je 17,50 euro aan de kassa, online (www.interclassics.be) slechts15 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen…kwestie van je koter al wat belangrijke dingen in het leven mee te geven…

Cover: InterClassics Brussels

You May Also Like

Audi zet aanval in op Tesla met e-tron GT (Foto’s)

Maar of Elon Musk hiervan wakker ligt is nog niet geweten… Want ondanks hun ...

Weekendtip: Dystopia

Het weekend komt eraan! Voor wie nog geen plannen heeft, of voor zij wiens ...

Deze unieke BMW met zijspan is af!

Een zijspan…veel zie je ze niet rijden en eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we ...

Hosting door Fraai