Voor u getest! Motorola One Zoom: Beste smartphone onder 400€?

Zou zo maar eens kunnen!

Smartphones zijn er in alle prijsklassen. Uiteraard wilt niet iedereen een peperduur topmodel, maar ook niet iedereen wil met een instappertje in de hand rondhollen. Wij kregen van de dames en heren van Lenovo/Motorola een One Zoom opgestuurd om deze eens uitgebreid te testen. Een tripje naar Parijs? Onze overwinningsraid tijdens de Zoute Grand Prix 2019? Alles werd netjes vastgelegd met dit speeltje. En, we mogen, of beter moeten eerlijk zijn. Wij waren onder de indruk. Ben je dus op zoek naar een nieuwe smartphone, waarvoor je niet direct de hoofdprijs wilt betalen, dan is deze Motorola One Zoom, met zijn 48MP camera misschien net datgene wat je zoekt. 

48MP camera. Het woord is eruit! Het toestel, dat tijdens de IFA in september 2019 werd geintroduceerd is een smartphone waarbij de focus op de camera ligt. De One Zoom heeft een 48-megapixel hoofdsensor en Quad Pixel technologie, waardoor het toestel vier keer betere lichtgevoeligheid levert voor scherpere en helderdere foto’s in situaties met weinig licht. De optische beeldstabilisatie neutraliseert kleine trillingen tijdens het nemen van foto’s. Ook ’s nachts kan je mooie  en heldere plaatjes vastleggen dankzij de nachtzichtmodus die gebruik maakt van Motorola’s unieke softwaretechnologie om levendige, korrelvrije nachtfoto’s te maken.

De selfiecamera aan de voorzijde heeft een 25-megapixel resolutie. Ook deze camera heeft Quad Pixel-technologie voor vier keer betere lichtgevoeligheid. Selfies waren, in ons geval, nooit nog zo confronterend.

Ook het scherm is top. Met zijn 6,4-inch Max Vision OLED-scherm met FullHD geniet je van een meer dan uitstekende kijkervaring. Met zijn afgeronde randen en een design uit glas oogt het toestel niet alleen mooi, hij ligt ook comfortabel in de hand. En over handen en vingers gesproken…zij die wel eens last hebben van vettige vingers, het elegante 3D-satijnglas aan de achterkant maakt vlekken en vingerafdrukken onmogelijk, terwijl het waterafstotende ontwerp je telefoon sowieso ook al beter beschermt tegen morsen en spatten.

Ook beschikt het display over een intelligente, geïntegreerde vingerafdruklezer die alleen wordt weergegeven wanneer je deze nodig hebt. Wanneer je echter je handen vol hebt, kan je ook gewoon met je ravissant smoelwerk, oftewel de Face Unlock, de smartphone ontgrendelen.

Nog handig voor zij die net als ons wel eens kampen met een stroomtekort…je hebt de accu in enkele minuten tijd voor enkele uren weer opgeladen dankzij de TurboPower lader.

Iets waar wij als ‘iphone-isten’ wel iets meer problemen mee hebben is het besturingssysteem. Uiteraard geen iOS maar wel Google’s Android 9. Hoewel dit al een pak verbeteringen heeft ten opzichte van vorige versies, blijven wij er wel mee sukkelen. Maar is dit een probleem? Neen! Wij zijn gewoontedieren en dus steek je deze kleine kritische noot maar op onze eigen hoed.

Kostprijs van dit toestel? Momenteel vind je deze al voor zo’n 399€ in de betere elektronicazaak.

 

You May Also Like

Gedaan met je slechte wifi-verbinding!

Nu gaan we bij Whatmatters zelden tot nooit volledig door het lint, BEHALVE als ...

Papa geeft meer dan mama voor de Sint

En dan hebben we het niet over liefde voor het kind, op dat vlak ...

Buigen of barsten? Samsung komt met smartphone die je kan opvouwen!

Dat scheelt ons alvast een scherm of drie per jaar! Als er één zekerheid ...

Hosting door Fraai