Unieke Lamborghini kan van u zijn!

Nummer 1/1

Om maar te zeggen, een pièce unique, deze Lamborghini Concept S. Hij lag in 2006 op de tekentafel van Luc Donckerwolke, hoofd van design van Centro Stile bij Lamborghini, en werd de enige die effectief gebouwd werd en ook rijdt. Het moest de meer extreme Gallardo Spyder worden waarvan 100 stuks gingen van gebouwd worden maar de huizenhoge productiekosten beslisten er helaas anders over. De eerste gelukkige die zijn handtekening onder een bestelbon van de Concept S zette, kreeg dan ook de kans dit uniek exemplaar in zijn garage te stallen. Iets wat hij ook deed.

De Lamborghini Concept S, goed voor 520 paardjes uit een V10, is uitgerust met speciaal ontworpen lage voorruiten. Die creëerden een unieke en futuristische look. En wie goed ziet, ziet hierin wel wat fijne terug van de net onthulde Ferrari SP2 Monza, een pionier dus. En populair, want de Concept S wordt nog dikwijls opgevraagd door Lamborghini om te showen op evenementen zoals bijvoorbeeld het Concours d’Elegance van Pebble Beach.

Echt veel is er nog niet mee gereden want met slechts 200 kilometer op de teller is het vooral van garage naar trailer naar één of ander concours en terug. En, dit uniek exemplaar kan ook van u worden. Zo heeft de huidige eigenaar er ‘genoeg’ mee gereden en veilt deze via RM Sotheby’s in Abu Dhabi op 30 november.

Iemand nog wat centjes over?

You May Also Like

Ook BMW X7 gaat door de Alpina-mallemolen

Zotter moet het niet worden… XB7, de krachtigste en zwaarste variant bij Alpina is ...

Alpine maakt zijn A110 winterproof

De Sport X Concept is geboren!  Mooi en verrassend gerief op het Festival Automobile ...

Whatmatters Weekend-Tip: Antwerp Classic Car Event Brasschaat

Fan van de betere oldtimers, classic cars of nieuwste hypercars?  Dan hebben we dit ...

Hosting door Fraai