Unieke Lamborghini kan van u zijn!

Nummer 1/1

Om maar te zeggen, een pièce unique, deze Lamborghini Concept S. Hij lag in 2006 op de tekentafel van Luc Donckerwolke, hoofd van design van Centro Stile bij Lamborghini, en werd de enige die effectief gebouwd werd en ook rijdt. Het moest de meer extreme Gallardo Spyder worden waarvan 100 stuks gingen van gebouwd worden maar de huizenhoge productiekosten beslisten er helaas anders over. De eerste gelukkige die zijn handtekening onder een bestelbon van de Concept S zette, kreeg dan ook de kans dit uniek exemplaar in zijn garage te stallen. Iets wat hij ook deed.

De Lamborghini Concept S, goed voor 520 paardjes uit een V10, is uitgerust met speciaal ontworpen lage voorruiten. Die creëerden een unieke en futuristische look. En wie goed ziet, ziet hierin wel wat fijne terug van de net onthulde Ferrari SP2 Monza, een pionier dus. En populair, want de Concept S wordt nog dikwijls opgevraagd door Lamborghini om te showen op evenementen zoals bijvoorbeeld het Concours d’Elegance van Pebble Beach.

Echt veel is er nog niet mee gereden want met slechts 200 kilometer op de teller is het vooral van garage naar trailer naar één of ander concours en terug. En, dit uniek exemplaar kan ook van u worden. Zo heeft de huidige eigenaar er ‘genoeg’ mee gereden en veilt deze via RM Sotheby’s in Abu Dhabi op 30 november.

Iemand nog wat centjes over?

You May Also Like

Porsche dumpt diesel!

Hun modellen wel te verstaan… Altijd opletten met titels natuurlijk…zo zou het zonder de ...

Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al ...

Mini krijgt Maxi aan vermogen

Een verjaardagsgeschenkje van John Cooper Works Mini mag zestig kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart ...

Hosting door Fraai