Omdat het nog sneller en krachtiger kan, de BMW M2 CS!

Sneller, krachtiger…en ook duurder…

30.000 euro om precies te zijn, dat is de meerprijs van de M2 CS in vergelijking met zijn ‘kleinere’ broertje, de M2 Competition, een karretje waarmee we ooit al eens aan het driften waren. Aftikken doet hij dan ook, net onder de 100K met een vanafprijs van 96.500 euro. En het leven is aan de rappe want eeuwige twijfelaars zien waarschijnlijk één van de 131 exemplaren voor de Belgische markt voor hun neus weggekaapt zien.

En wat krijg je ervoor? Dezelfde 3 liter zes-in-lijn met twee turbo’s die je terugvindt in de M2 Competition, maar dan netjes opgetrokken tot 450 paardjes en 550 Nm. Goed voor een sprintje naar honderd in slechts 4 seconden als je gaat voor de automaat. Ben je een fan van een handmatige bak en ga je zelf aan de slag, doe je er in het beste geval 4,2 seconden over. De topsnelheid van de M2 CS is begrensd op 280 km/u dankzij het standaard meegeleverde M Driver’s Package.

En hoe herkennen we deze krachtpatser ten opzichte van zijn broertje, wel aan zijn andere motorkap, voorsplitter, spiegelkappen, dak, kofferspoiler en diffusor. Die krijgen een carbon tintje. En niet alleen exterieur maar ook interieur wordt er met carbon gesmeten alsof het een lieve lust is.

Verder zal deze M2 CS de basis vormen voor de M2 Racing in 2020 ter vervanging van de M235i en de M240i. Wel puurt deze racekar slechts 365 pk uit de krachtbron, te wijten aan de BoP-regeling (Balance of Performance). Of dit iets aan de circuit-prestaties doet? Uiteraard niet.

 

You May Also Like

Een gelimiteerde Bugatti voor ‘slechts’ 30.000€? Het kan!

Vergeet wel topsnelheden van 400km/u en meer… En vergeet ook eventjes de 1500pk W16 ...

Deze BMW X5 is de ultieme pa(n)tserbak

Zelfs 15kg TNT houdt hem niet tegen… Al 40 jaar lang werken de ingenieurs ...

Driftkoning scheurt over de Ring met een Ford F-150 Raptor

Uiteraard niet de Antwerpse Ring… We hebben het over de Nürburgring, misschien wel ’s ...

Hosting door Fraai