Met deze LF-30 legt Lexus hun ‘toekomstkaarten’ op tafel

Zo rijden we anno 2030…

Elektrisch en als je wilt ook autonoom…zo heeft Lexus zijn LF-30, oftewel de wagen van de toekomst, in Tokio voorgesteld. terwijl de vier wielen elk geïntegreerde motoren heeft kunnen de passagiers die instapten na het openen van de toch wel opvallende vleugeldeuren zich helemaal laten gaan en vergapen met augmented reality. Terwijl de ramen helemaal verduisteren en optioneel het stuurwiel verdwijnt kan men op het glazen dak allerlei dingen projecteren zoals bijvoorbeeld een sterrenhemel, video’s, navigatie,… en ga zo maar door.

En nog zotter, deze LF-30 is uitgerust met een drone, de Lexus Airporter. Want zeg nu zelf, wie draagt er anno 2030 nog zijn boodschappen of winkeltassen tot binnen? Of wie sleurt er nog met zijn koffer van de voordeur tot aan de koffer? Zo pikt de drone jouw bagage op en zet hij ze netjes af waar het hoort, thuis of in de koffer van deze wagen.

Met een omgerekend vermogen van 544pk (400kw) en 700 Nm is het ook een krachtige wagen. Een sprintje van 0 naar 100 doet ie in slechts 3,8 seconden. (Draadloos) Opladen moet voorlopig maar eens om de 500 kilometer. Toch vermoeden wij dat de capaciteit van de batterijen over tien jaar nog verder zijn geëvolueerd zodat er tegen het uitrollen van een productiemodel op basis van deze LF-30 we nog over straffere prestaties qua kracht, snelheid en rijbereik zullen spreken.

 

 

You May Also Like

Rij je met een BMW? Dan kan je gratis door de Liefkenshoektunnel

No kidding!  Wij, arrogante (met clichés gooien mag) Bimmer-rijders we zijn, hebben geluk. Terwijl ...

Supercar Blondie rijdt mooiste BMW ooit (3.0 CSL Hommage R)

Wat een beauty… En dan hebben we het deze keer niet op de ravissante ...

Whatmatters Roadtest: BMW 330i (2019)

Freude Am Fahren… Ondergetekende kent BMW als geen andere. Na een 316ti, 118d, 320d ...

Hosting door Fraai