Lamborghini lanceert in 2020 krachtigste stier ooit

Welke matador wil dit beest temmen? 

Hoewel de deugnieten van Lamborghini aankondigden het krachtigste model met het stierenlogo ooit te onthullen tijdens de 2019 World Finals in Jerez, oftewel de laatste race in de officiële Lamborghini-competitie, kwamen de nieuwsgierige aanwezigen van een kale reis terug. Buiten twee modellen in LEGO, kwam er van een onthulling niet veel in huis.

We moeten het dus voorlopig met de teaser doen. Hoe deze Lambo met aerodynamisch carbonfiber chassis zal heten is nog koffiedik kijken. Wat we wel weten is dat deze hypercar, zoals verwacht, een motor achteraan heeft, deze een 6,5L V12 zal zijn met zowat 830 paardjes aan boord. En wat weten we nog? Dat deze gelimiteerde hypercar helaas niet zal gehomologeerd worden voor de openbare weg.

En er was meer. Zo werd tevens ook de Urus ST-X voorgesteld. Het allereerste SUV-racemodel van het iconische automerk. Die zal voor het eerst ingezet worden tijdens de 2020 World Finals in Misano Adriatico, waar de winnaars uit de 4 Lamborghini Super Trofeo klassen het tegen elkaar zullen opnemen op een speciaal circuit.

You May Also Like

Nieuwe elektrische automodellen in 2019

Eindelijk is het dan zover!” Lang heeft het geduurd voordat de grootste automerken overstag ...

Heerlijk…Porsche Mission E vs GT2 RS

Elektrisch of lekker old school en benzine verslinder? Sinds we de Tesla Model X ...

Alfa Romeo verleidt het land van de rijzende zon

We moeten bekennen, we hebben een haat-liefdeverhouding met Alfa Romeo. Uiteraard zijn wij  fan ...

Hosting door Fraai