In 10,6 seconden naar 300: De Aspark Owl

En nu het record op de Ring

En dan hebben we het niet over die dekselse Ring van Antwerpen. Wel de Nürburgring want als we de Japanse Aspark-baas Masanori Yoshida mogen geloven gaan zij het ronderecord tegen maart 2020 hebben verpulverd. En wat die mannen beloven, mag je best geloven. Zo vertelde ze ons drie jaar geleden al de snelst accelererende elektrische wagen ooit te maken, en laat ze daar nu net in geslaagd zijn, meer zelfs, het is ook gewoon de krachtigste.

Deze elektrische hypercar, die ook gewoon in productie gaat, levert 2.039 pk, 2000 NM koppel, rijdt, spurt of zeg maar gewoon vliegt van 0 naar 100 km/u in, hou u vast, 1,9 seconde, in slechts 10,6 seconden naar 300 km/u en aftoppen doet hij pas bij 400km/u. Kostprijs van een van de 50 modellen die de weg zullen hitten? 2,9 miljoen euro. Wie heeft er nog een kleine 3 miljoen over?

 

You May Also Like

Hoe zou het zijn met 'Pimp my Ride' West Coast Customs?

Wij houden wel van wagens die een streep rubber achterlaten op het asfalt, de ...

Groene jongen: Porsche Panamera S E-Hybrid

Net als Whatmatters volgt Porsche de mode en jagen ze trends na. Maar hoe ...

Porsche 718 Spyder doet het met ruige 911 GT3 blok

Knallen maar… Porsche-puristen fronsten hun wenkbrauwen toen ze te horen kregen dat de 718 ...

Hosting door Fraai