In 10,6 seconden naar 300: De Aspark Owl

En nu het record op de Ring

En dan hebben we het niet over die dekselse Ring van Antwerpen. Wel de Nürburgring want als we de Japanse Aspark-baas Masanori Yoshida mogen geloven gaan zij het ronderecord tegen maart 2020 hebben verpulverd. En wat die mannen beloven, mag je best geloven. Zo vertelde ze ons drie jaar geleden al de snelst accelererende elektrische wagen ooit te maken, en laat ze daar nu net in geslaagd zijn, meer zelfs, het is ook gewoon de krachtigste.

Deze elektrische hypercar, die ook gewoon in productie gaat, levert 2.039 pk, 2000 NM koppel, rijdt, spurt of zeg maar gewoon vliegt van 0 naar 100 km/u in, hou u vast, 1,9 seconde, in slechts 10,6 seconden naar 300 km/u en aftoppen doet hij pas bij 400km/u. Kostprijs van een van de 50 modellen die de weg zullen hitten? 2,9 miljoen euro. Wie heeft er nog een kleine 3 miljoen over?

 

You May Also Like

Deze vakantievilla in Portugal met vintage Land Rover kan jij huren

Je hoeft in ieder geval geen auto meer te huren… Een volledig uitgeruste vakantievilla ...

Zlatan haalt (illegaal) zijn Ferrari Monza SP2 buiten

De leeuw laat zijn V12 brullen… Als er iemand regels aan zijn voetbalschoenen durft ...

Is jouw reactievermogen sneller dan een Tesla? Test het hier!

Wij kwamen 0,03 seconden te kort… We gaven onszelf 3 pogingen en neen, sneller ...

Hosting door Fraai