Gallopeert elektrische Ford Mustang SUV concurrentie voorbij?

Wie wordt de koning van de prairie? 

Een Tesla Model Y, een Audi Q4, de Volkswagen ID.4 of toch de Ford Mustang Mach-E? Wie zal het zeggen maar het is wel zeker dat het Amerikaanse raspaard het Wilde Westen achter zich laat en Europa tegen eind 2020 wil komen veroveren.

Dat ze bij Ford al langere tijd werken aan een auto met volledig elektrische aandrijving is geen geheim. Koppel dit aan het gegeven er momenteel het meeste vraag is achter SUV’s en één plus één is twee. De Mustang Mach-E hinnikt als een jong veulen.

En hoe sterk is het Amerikaanse raspaardje? Wél, er is de keuze tussen een achter- of vierwielaandrijving met een standaard (75,7 kWh) of iets groter (98,8 kWh) accupakket dat omgerekend zo’n 337 pk genereert. In dat laatste geval rij je (theoretisch) zo’n 600 kilometer alvorens je zonder stroom valt. En laat dat laatste minder en minder een probleem vormen daar Ford, naar analogie met Tesla, ondertussen ook stevig aan het werken is een netwerk van snellaadstations uit te bouwen. Daar zou je binnenkort op tien minuten tijd een kleine honderd kilometer kunnen bijladen.

Mustang zou niet Mustang zijn als er ook een krachtigere variant op de prairie wordt losgelaten. Zo is er ook de vierwielaangedreven GT-versie met zo’n 465 pk en 830 Nm aan trekkracht op de tabellen.

Nu de prijs? De basisversie, inclusief het centrale 15,5 inch scherm op het dashboard zou minder dan 50.000 euro kosten. Online reservaties zijn nu al mogelijk.

You May Also Like

Niet wij maar Cristiano Ronaldo mag Bugatti Chiron testen!

Helaas zullen ze ons dit nooit vragen. Waarschijnlijk omwille van het feit wij geen ...

De Indian Motorcycles Scout Bobber: een stoer beest!

Op zoek naar een stevig stel wielen? Dan is de Scout Bobber van Indian ...

Hosting door Fraai