Fisker gaat duurzaamste auto ter wereld bouwen

Naar eigen zeggen…

Fisker Automotive was een Amerikaans bedrijf dat bekend stond achter de productie van de Fisker Karma, een van ’s werelds eerste productie plug-in hybride elektrische elektrische voertuigen. Het debuteerde op de North American International Auto Show in 2008 en de eerste leveringen waren in 2011. Datzelfde Fisker ging, ondanks investeerders als Leonardo DiCaprio, in 2013 bankroet. Henrik Fisker, CEO en designer van onder andere de BMW Z8, Aston Martin DB9 en Aston Martin V8 Vantage bleef niet bij de pakken zitten en richtte Fisker Inc. op in 2016.

Na de Fisker Orbit, een elektrische shuttle en de Fisker EMotion, een sedan, is het nu tijd voor een SUV, de Fisker Ocean. En het heeft zijn naam niet gestolen. Binnenin vind je dan ook niets dan duurzame, vegan en/of gerecycleerde materialen die uit de oceaan zijn gehaald of gerecycleerd polyester uit kledij en van plastic flesjes.

Aan de buitenkant valt vooral een zonnepaneel op dat de hele lengte van het dak bestrijkt. Dit moet op jaarbasis goed zijn voor zo’n 1.000 mijl gratis rijbereik, of zo’n dikke 1.600 kilometer. Zonder de zon en op stroom gaat deze SUV zo’n 400 à 480 kilometer mee alvorens je hem weer aan de stekker moet hangen.

De Ocean wordt begin 2020 voorgesteld en verwacht wordt dat hij in de loop van 2021 van de band rolt. Er wordt gesproken van een vanafprijs onder 40.000 dollar. Maar hebben we dat bij Tesla ook niet eens gehoord?

You May Also Like

Whatmatters Roadtest: Porsche Carrera 4S (992)

De beste daily ter wereld Een statement dat kan tellen…maar we mogen stellen dat ...

De auto waarin je rijdt zegt veel over wie jij bent! Doe de test!

Dat weten we dan ook weeral… Reageer ook jij stereotiep op die type in ...

Bevestigd: BMW-rijders zijn het meest egoïstisch en asociaal op de weg

Een beetje zelfspot op onze redactie kan geen kwaad… Ok, wij bekennen…wij rijden met ...

Hosting door Fraai