Chopard lanceert een Alpine Eagle collectie

The rebirth of a watch icon

Eigentijds, elegant, expressief en sportief-chic. De nieuwe Alpine Eagle horlogelijn van het Zwitserse familiebedrijf Chopard is een herinterpretatie van de St. Moritz, het eerste horloge dat in 1980 persoonlijk werd ontworpen door Co-President Karl-Friedrich Scheufele. Hij werd voor de Alpine Eagle geïnspireerd door zijn passie voor de Alpen en de superieure kracht van de steenarend die daar heerst. De stijlvolle unisex horloges zijn vervaardigd van een exclusief, ultrabestendig en lichtreflecterend staal en voorzien van een chronometer gecertificeerd uurwerk.

De Alpine Eagle heeft tal van kenmerken van de gelijknamige roofvogel en zijn biotoop in de Alpen. De rotsachtige textuur van de wijzerplaat doet denken aan een arendsoog, de wijzers aan de veren van de adelaar en het koud, glimmend staal aan gletsjers. In de kroon is een kompasroos gegraveerd. De horloges zijn waterdicht tot 100 meter. Chopard presenteert tien modellen met een kast van 41 of 36 mm en uitgevoerd in staal, roségoud of staal in combinatie met goud. Vier kleine modellen zijn bezet met diamanten.

Horlogehuis Chopard heeft voor de Alpine Eagle in eigen beheer een nieuwe staalsoort ontwikkeld met unieke eigenschappen, Lucent Steel A223. Ook de automatische uurwerken zijn volledig in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd. Het horloge van 41 mm heeft een gangreserve van 60 uur en het model van 36 mm een gangreserve van 42 uur. Voor een optimale leesbaarheid zijn de wijzers en uur indexen voorzien van lichtgevend Super-LumiNova® Grade X1. De wijzerplaat is uitgevoerd in blauw, grijs of parelmoer.

De Alpine Eagle collectie van Chopard is exclusief verkrijgbaar bij de Chopard Boutique (Brussel) en Colman (Antwerpen).  Prijs vanaf € 9.530,-

You May Also Like

De fancy armsnoepjes van Mayford Amsterdam

Of het niet hoog tijd werd om nog eens een mannenjuwelen in de picture ...

Louis Vuitton lanceert zeldzame rugzak van $79.000

Voor zij bij wie de eindejaarsbonus al gestort is… Iets in ons zegt dat ...

Opposuits, breng kleur in je pakken

  Bij Whatmatters houden we wel van strak in het pak. Traditionele jongens als ...

Hosting door Fraai