Whatmatters Weekend Tip: Zoute Grand Prix 2019

En wij rijden met de Audi R8 V10 Performance!

Zij die van exclusieve wagens houden moeten komend weekend afzakken naar de de Zoute Grand Prix, of zowat het rijdend autosalon. Het is daar, in de straten van Knokke dat veel autoconstructeurs hun nieuwigheden zullen laten zien én horen.

Audi, waar wij uitgenodigd zijn en waar we zowaar een dikke V10 onder ons gat zullen zien geschoven worden voor een paar snelheidsproeven, komt met zijn hele RS-familie. In avant-première vind je de gloednieuwe RS Q3 Sportback en verder ook de nieuwe RS 6 Avant en de gefacelifte RS 4 Avant en als neusje van de zalm de R8 LMS GT2

Bij BMW komen ze dan weer met de Concept 4 op de proppen en zetten ze Quick-Step-renner Remco Evenepoel, die deze week nog te zien was bij Gert Late Night, in een BMW i8 Roadster. De baas van Remco, Patrick Lefevre zetten ze in een de BMW M850i Gran Coupé. Niet toevallig is BMW ook de sponsor van Deceuninck-Quick-Step dit jaar.

Porsche trekt dan weer de kaart van onze Belgische legendes met als voorstelling de  911 Carrera 4 S ‘Belgian Legend Edition’, een ode en verjaardagseditie van onze beste autocoureur ooit, Jacky Ickx.

Bij onze vrienden van Alfa Romeo spelen ze op vintage en nodigen ze een RL Super Sport uit 1925 uit, oftewel de eerste auto die ooit het beroemde ‘Quadrifoglio’-klavertjevier droeg. Deze Alfa Romeo won de Mille Miglia in 1927 en had ‘slechts’ 88 paardjes aan boord, in vergelijking met nu mag je dit tellen als een Bugatti nu.

Mercedes neemt niemand minder dan Stoffel Vandoorne mee naar Knokke. De voormalig F1-piloot zal plaatsnemen in een Mercedes 300 SL ‘gullwing’. In het Mercedes-paviljoen, zal dan weer de EQ Silver Arrow Concept staan, de auto die in augustus nog in Pebble Beach werd getoond.

En zij die echt in blik in de toekomst willen zien, moeten bij ASL Group zijn. Zij rijden (of vliegen?) de PAL-V naar de Belgische Kust en tonen het half miljoen euro kostende vliegende auto.

Allen daarheen!

You May Also Like

Supercar Blondie rijdt mooiste BMW ooit (3.0 CSL Hommage R)

Wat een beauty… En dan hebben we het deze keer niet op de ravissante ...

Our cup of party

Memorabele verhalen, dat betekent CAFEÍNA voor de Whatmatters redactie. Geregeld ging er het licht ...

Wordt Tesla Roadster nog sneller dan eerst aangenomen?

Het heeft er alle schijn naar… Hoewel de tweede generatie Tesla Roadster ons al ...

Hosting door Fraai