Na het Havenhuis in Antwerpen tovert Zaha Hadid een design luchthaven uit de grond

Helaas zal ze haar eigen ontwerp nooit live zien

De Britse architecte van Iraakse afkomst, gekend om haar sensueel lijnenspel in haar ontwerpen, overleed in 2016 in Miami na een hartaanval en heeft dus niet de kans gekregen om haar ontwerp, waar vijf jaar aan gebouwd is, live te openen. De futuristische luchthaven, met een oppervlakte van meer dan 61 miljoen vierkante meter kostte 58 miljard euro.

In België tekende ze het Havenhuis in Antwerpen, de hoofdzetel van het nieuwe havenbedrijf. Het is een gebouw in de vorm van de romp van een schip boven een oude geklasseerde brandweerkazerne en voorzien van een facetvormigeoppervlakstructuur verwijzend naar de diamantstad Antwerpen.

Als industrieel vormgever ontwierp zij ook loungezetels, ergonomische kookeilanden, bouwbeslag, een conceptcar en damesschoenen. Voor de Amerikaanse kunsthandelaar Kenny Schachter bedacht zij een acht meter lange aerodynamische speedboot met asymmetrische vormen. Hadids bureau bedacht ook het decor voor een tournee van de Pet Shop Boys.

En nu dus Beijing Daxing International Airport…

Credits: Hufton+Crow

 

You May Also Like

Exclusief op Whatmatters: Femke Fatale, Belgisch bekendste ink-model

Schoon volk op onze radioshow op Radio Stad (Antwerpen 107.8FM) afgelopen dinsdag. Niemand minder ...

Cîroc Blue Steel

Wij geven het toe bij Whatmatters: we zijn meelopers. Tegenwoordig drinken we gin met ...

Dit zijn de meest exclusieve clubs op deze aardbol

Velen onder ons hebben wel al eens verhalen over exclusieve nachtclubs gehoord. Sommige clubs ...

Hosting door Fraai