Komt Hummer terug?

Eentje op stroom?

GM, het grote concern achter Opel, Cadillac, GMC, Chevrolet,… heeft maar liefst 3 miljard dollar geïnvesteerd in een fabriek in Detroit dat elektrische auto’s moet produceren. Om met een mastodont van een EV door de grote poort te rijden, overwegen ze nu, volgens Reuters, om zowaar de Hummer te herlanceren.

Een groen Hummer! Niet de kleur, maar wel eentje op stroom. Zo geraakt ie ook ineens af van zowat de meest vervuilende auto ter wereld te zijn. Geen dorstige 6 liter-motor die meer dan 20 liter per 100 kilometer opzuipt.

Volgens Reuters pakken ze het bij GM hetzelfde aan als bij Tesla, beginnen met een duur model om pas later goedkopere modellen produceren. Zo is het plan om tegen 2023 een GMC met een pick-up en een Cadillac SUV te bouwen.

Maar voor deze modellen hun intrede doen, zouden ze nog snel een prestigeproject uit de grond willen stampen. En wie anders dan Hummer is hiervoor de geknipte kandidaat? ‘Een Hummer-badge op wat dan ook plakken, is een geweldig idee voor General Motors omdat de halve marketing al betaald is nog voor het eerste exemplaar van de band rolt’, aldus Sam Fiorani van Auto Forecast Solutions.

En zo mogen ze bij GM na jaren nog blij zijn dat ze Hummer nog in hun bezit hebben. Tot tweemaal toe werd het merk bijna verkocht aan Chinese investeerders. De deals vielen net voor de handtekeningen werden gezet in het water. Hoewel er al lang geen Hummers meer gebouwd worden, verdienen ze er bij GM nog altijd aan. Vooral aan licenties (merchandising) en reserveonderdelen voor de bestaande modellen.

En binnenkort ook nog aan een elektrische variant? Zou zo maar eens kunnen…

You May Also Like

Mooierd Marissa Galle zet Jaguar i-Pace in vuur en vlam

Die willen wij ook wel eens een weekje uittesten… Niet dat we knapperd Marissa ...

Te koop: prachtige Vintage Porsche 356 Carrera 2 uit 1962

Een icoon in de autogeschiedenis…de Porsche 356. Deze auto werd ontworpen door Ferry Porsche, ...

Eerste 5 van 40 Bugatti Divo’s zijn afgeleverd

Twee jaar na ondertekening van de bestelbon… De eerste, en tevens tweede, derde, vierde ...

Hosting door Fraai