Een driewieler voor echte mannen, de Vanderhall Carmel

Die willen we wel eens uittesten…

Een driewieler…in ons geval moeten we toch al zo’n 35 jaar terug gaan om herinneringen op te halen als het gaat naar onze avonturen op drie wielen. Gelukkig is er nu ook een driewieler voor echte mannen, de Vanderhall, en binnenkort ook zijn nieuwste de Vanderhall Carmel.

Dit licht, slechts 700 kilogram, en toch wel uniek karretje wordt aangedreven door een 194 pk sterke 1,5-liter turbomotor van GM en heeft een zestraps versnellingsbak met flippers aan het stuur. Dankzij zijn gelijke aandrijfassen ga je torque steer tegen. Torque wat? Feitelijk komt het erop neer dat auto’s die te maken krijgen met torque steer onder stevige acceleratie naar één bepaalde kant trekken. Niet echt tof als je een auto flink op z’n staart trapt. Bij deze accelereert hij lekker recht en hoef je je na een sprintje aan het licht niet zonodig zorgen maken dat je een paar geparkeerde auto’s zal meeritsen. Sprinten naar 100 doet hij in ongeveer 4 seconden…lekker snel dus!

Verder nog opties op deze luxueuze driewielers? Ja hoor! Cruisecontrol, bluetooth,(stoel)verwarming en een hardtop. De Carmel is er in verschillende versies en je mag rekenen op een vanafprijs van 48.500 euro. Uiteraard kan je hem nog volledig customizen. Bestellen doe je bij bij Lenoir.

Oh ja, voor de groene jongens, er is ook een elektrische variant, de Edison2, in het verschiet. Voor zij die het net iets budgetvriendelijker willen, er is al een Vaderhall vanaf 38.500 euro en wees maar zeker dat je ook hierin gezien wilt worden.

You May Also Like

70 jaar Porsche in een notendop…wat een heerlijk filmpje!

Noem ons één automerk dat we gegarandeerd in onze garage willen hebben staan en ...

F1-rijder Marcus Ericsson komt met schrik vrij na spectaculaire crash! (Video)

Daar komt onze maat goed weg! Een week nadat we Marcus Ericsson en zijn ...

Verrassing! Tesla komt met waanzinnigste sportcar ooit!

Grote ogen trokken wij! Niet omdat wij na de X100D opnieuw een model voor een ...

Hosting door Fraai