Een driewieler voor echte mannen, de Vanderhall Carmel

Die willen we wel eens uittesten…

Een driewieler…in ons geval moeten we toch al zo’n 35 jaar terug gaan om herinneringen op te halen als het gaat naar onze avonturen op drie wielen. Gelukkig is er nu ook een driewieler voor echte mannen, de Vanderhall, en binnenkort ook zijn nieuwste de Vanderhall Carmel.

Dit licht, slechts 700 kilogram, en toch wel uniek karretje wordt aangedreven door een 194 pk sterke 1,5-liter turbomotor van GM en heeft een zestraps versnellingsbak met flippers aan het stuur. Dankzij zijn gelijke aandrijfassen ga je torque steer tegen. Torque wat? Feitelijk komt het erop neer dat auto’s die te maken krijgen met torque steer onder stevige acceleratie naar één bepaalde kant trekken. Niet echt tof als je een auto flink op z’n staart trapt. Bij deze accelereert hij lekker recht en hoef je je na een sprintje aan het licht niet zonodig zorgen maken dat je een paar geparkeerde auto’s zal meeritsen. Sprinten naar 100 doet hij in ongeveer 4 seconden…lekker snel dus!

Verder nog opties op deze luxueuze driewielers? Ja hoor! Cruisecontrol, bluetooth,(stoel)verwarming en een hardtop. De Carmel is er in verschillende versies en je mag rekenen op een vanafprijs van 48.500 euro. Uiteraard kan je hem nog volledig customizen. Bestellen doe je bij bij Lenoir.

Oh ja, voor de groene jongens, er is ook een elektrische variant, de Edison2, in het verschiet. Voor zij die het net iets budgetvriendelijker willen, er is al een Vaderhall vanaf 38.500 euro en wees maar zeker dat je ook hierin gezien wilt worden.

You May Also Like

Jaguar pakt uit met een Classic: Jaguar E-type Reborn

Dat Jaguar aan een revival bezig is, dat is wel duidelijk. De recent uitgebrachte ...

Driftkoning drift heel Nürburgring af in Ford Mustang van 900PK

Dat kostte hem alvast 12 bandjes per ronde… Driften…ondergetekende durft zijn Duitser wel eens ...

Vliegen we binnenkort met een elektrische Rolls?

Ja, als het van Rolls Royce afhangt… Het leven van vervoersmiddelen op fossiele brandstoffen ...

Hosting door Fraai