De auto waarin je rijdt zegt veel over wie jij bent! Doe de test!

Dat weten we dan ook weeral…

Reageer ook jij stereotiep op die type in een BMW waarvan je sowieso weet dat hij asociaal en arrogant is? Zie jij in een Toyota Prius ook die groene jongen zitten die voor één keer zijn bakfiets aan de kant heeft laten staan? Lach jij ook naar de man met de Porsche omdat je van mening bent dat hij maar een klein piemeltje heeft? Wél, het zijn clichés maar zijn ze ook waar? Uit onderzoek blijkt dat een auto wel degelijk iets over je zegt en onze Nederlandse makkers van Manify zochten het voor ons uit…

Het type en de kleur van auto wat jij verkiest boven de rest zegt veel over jouw persoonlijkheid, als je hem tenminste zelf hebt mogen kiezen en je geen ‘salariswagen’ zonder inspraak hebt meegekregen natuurlijk. Doe nu de test en misschien wordt jij wel geconfronteerd met de waarheid en niets anders dan de waarheid…

Welke auto?

Kleine auto (type Opel Corsa, Fiat 500, Mini…)
Je bent gemiddeld neurotisch, tussen de 21 en 30 jaar oud. Je bent werknemer (als junior in een consultancy-bedrijf bv) en gaat het liefst op een zonvakantie.

Middenklasse (type VW Golf, Audi A3, BMW 3-reeks, Peugeot 308,…)
Je bent tussen de 25 en 35, een gemiddeld extravert, open en zorgvuldig persoon. Ook is de kans dat je een bachelor-opleiding hebt afgerond, medewerker bent en twee tot vier glazen wijn per week drinkt groot. Je hebt een Android smartphone en houdt totaal niet van roken.

Middelgrote auto (Type BMW 5-reeks, Mercedes E-klasse,…)
Je hebt waarschijnlijk bruin haar, al minstens een jaar of 10 een bachelor- of Masteropleiding achter de rug en bent al wat opgeklommen op de werkladder. Je gaat het liefst op vakantie naar de zon maar zegt ook niet neen tegen een extra ski-reisje en ligt dit alles vast met een iPhone.

SUV (type Volvo SC90, BMW X5,…)
Deze krachtpatsers zijn volgens onderzoek typerend voor extraverte managers tussen de 41 en 50 jaar oud. Ze drinken vier tot zes glazen wijn per week, bellen via een iPhone en hebben een vrijstaande woning. Hun politieke voorkeur ligt rechts (liberaal) en ze zijn gemiddeld milieubewust. (lees dat laatste als plug-in’s omwille van belastingvoordeel)

Sportieve auto
Deze soort auto is typerend voor mensen tussen de 31 en 40 jaar. Zij zijn bovengemiddeld neurotisch en zorgvuldig. Ze wonen vaak in een vrijstaande woning, hebben een Bachelor- of Masteropleiding en stemmen vooral niet GROEN!.

Nu we het type auto kennen, kunnen we er ook de kleur aan koppelen…en de kleur, die zegt dit over je…

Wit
Deze maagdelijke kleur staat in teken van reinheid en helderheid en wordt verkozen door extraverte mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben.

Geel
Geel wordt geassocieerd met mensen met een jonge geest die idealistisch en intelligent zijn. Ze zijn vaak vooruitstrevend en staan open voor vernieuwing.

Beige
Dromer en misschien ook een tikkeltje lui want zij die voor beige kiezen, doen dit dikwijls uit schoonmaak-overwegingen…en nog een puntje…niet echt mannelijk.

Oranje
Mensen die kiezen voor oranje zijn ofwel van de Nederlandse nationaliteit of ze bruisen van energie. Oranje wordt geassocieerd met flexibiliteit, en dat kunnen we wel snappen. Je moet wel heel flexibel zijn om je met een oranje wagen door het verkeer te laten cruisen.

Bruin
Je bent de rust zelve. Deze kleur, dikwijls genomen door de iets oudere man, staat voor stressbestendigheid. Je bent praktisch ingesteld en comfort en stabiliteit vind je erg belangrijk.

Rood
Vurig, passioneel…en een echte levensgenieter. Waarom denk je dat Ferrari’s rood zijn?

Groen
In tegenstelling tot wij denken betreft het hier niet per sé een groene jongen. Wel om een betrouwbare bestuurder die vastklampt aan routine.

Paars
Creatievelingen of artiesten die een vat zijn vol out-of-the-box ideeën, die rijden paars.

Licht blauw
Binnen het blauwe spectrum onderscheiden we twee soorten licht en donker blauw. De licht blauwe kleur is de kleur voor echte levensgenieters.

Donker blauw
De rust zelve en een liefdevol karakter.  Je hebt je lifegoals bereikt! (De Midlife-crisis komt wel dichtbij)

Grijs
Onopvallend en uit de belangstelling. Daar doe jij je het best…

Zwart
Respect, dat vind jij belangrijk en zo wil je ook benaderd worden op en naast de baan.

Roze
Tja, laten we het houden op ‘je hebt een heel zachte kant’

Allemaal correct of niet? wij zouden bovengemiddeld neurotisch, zorgvuldig en de rust zelve zijn en we hebben al onze lifegoals bereikt. Ik denk dat het thuisfront eens goed lacht met deze omschrijving dus neem het allemaal maar met een korreltje zout. Maar hé, het is oké om die kerel in zijn zwarte BMW asociaal te vinden, de man in de pick-up te verdenken van een boer te zijn en die mooie dame in de Mini mee op zomervakantie te vragen…

Bron: Manify
Foto’s: Unsplashed

You May Also Like

Kinetik 07 is een exclusief hyperkinetisch elektrische Caterham van 655 pk

Een klein duiveltje… Caterham? Eigenlijk niet! Het enige wat de Kinetik 07 en de ...

Slimme nieuwe Land Rover Defender draagt zware last op de…euh…wielen

Zet hij de toon van zijn 70-jaar oude iconische voorganger verder? Een zware last ...

Pimp My Land Rover met een 6,2L Corvette-motor!

Wie een Land Rover Defender wil dat er gepimpt stoerder uitziet dan eender welke ...

Hosting door Fraai