Wij spraken met Vlaamse radiopresentator uit L.A. Peter Verhoeven

En lieten de Camper Chef voor hem koken…

Vergeet een hippe radio- en tv-studio, wij gaan vandaag ‘Cobb’ grillen! En grillen doen we hier in de ‘good old south’ met vers aangeleverde kolen en stookhout tussen de palmbomen in de zon!

“Home is where the heart is” aldus Peter Verhoeven, radiomaker, ondernemer en hippe BV die sinds jaren in Los Angeles woont. Wegens plaatsgebrek op zijn terras dat uitkijkt over het magische Hollywood haalt hij zo goed als nooit de grill boven. Hoogtijd dus om de rollen om te draaien en de Camper Chef, de zijn eerste interview ooit gaf aan Peter Verhoeven, nu tijdens een grillsessie in Camper Chefs hometown, Las Vegas, zelf de vragen te laten stellen.

Onze Camper Chef ontmoette Peter twee dagen eerder in het Las Vegas Convention Center waar hij uitgenodigd was bij Tiffen Company, de uitvinders van de Steadycam. Het ding dat ervoor zorgt dat al onze filmbeelden naadloos en vooral zonder schokken worden opgenomen!

Peter is net als Bart, onze Camper Chef, danig onder de indruk van de nieuwste mediatechnologieën. Hij is dan ook continu op zoek naar de betere tools om zijn eigen shows op topniveau te houden. Ze gapen naar 360° filmkranen die op Lamborghini SUV‘s staan en naar de nieuwste drones en camera’s waar ze blitse foto‘s mee kunnen maken. De studiomicrofoons en tientallen lampen die ze zien doet Peter watertanden naar de uitbreiding van een nog mooiere studio.

Peter heeft door de jaren heen niet alleen van zijn hobby als radiomaker zijn beroep gemaakt, hij is verhuisd naar een, of beter zijn droomlocatie, het warme ‘City of Angels’, op een goede vier uur rijden van Las Vegas en om en bij de 20 uur reizen vanuit het verre, koude en natte Vlaanderen waar zijn liveshows menige fans wakker houden (of vroeger doen laten opstaan) tussen 4 en 6u ’s morgens.

Peter en kamperen gaat tegenwoordig even goed hand in hand als Donald Trump en een Mexicaan. “Tot mijn zestiende namen mijn ouders me jaarlijks mee op kampeervakantie naar het zuiden van Spanje of Frankrijk. Ik heb dus de nodige survival-ervaring op campings met tenten en caravans wel achter de kiezen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het ondertussen al 30 jaar geleden is dat ik nog een voet op heilige campinggrond heb gezet.” Werk aan de winkel dus voor onze Camper Chef die vandaag gaat voor een lekkere salade met verse aardappeltjes en gegrilde mosseltjes. Een gerecht dat je in Barts kookboek zeker zal kunnen terugvinden.

Peter, welkom in Sin City, dertig jaar gedaan met campen? Waarom?
Het is er nooit echt meer van gekomen. Andere bestemmingen, ander gezelschap, andere ontdekkingen zeker? Maar sinds vandaag en zeker met jou hier als Camper Chef zie ik plots wat nieuwe ideëen en mogelijkheden ontspruiten. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit in Canada geweest. Ook een mooi kampeerland, niet? Misschien moet ik mezelf eens opnieuw een tent aanschaffen en wat meer met de natuur gaan bezig zijn. Reizen is één van de zaken waar ik graag geld aan uitgeef, omdat je die ervaringen en herinneringen niet kan kopen. Van reizen word je wijzer, ga je meer relativeren. Daar hou ik wel van. En vooral rondom waar ik woon in Los Angeles is nog zoveel natuur die ik niet heb ontdekt. Hiken is één van mijn favoriete bezigheden. Ik hou zo van Runyon Canyon, Malibu Creek of de Santa Monica Mountains. Maar zo een keertje een paar dagen met de tent verdwijnen in bijvoorbeeld het gigantische Los Angeles Forest, zie ik absoluut zitten.

En hoe zit het met koken?
“Koken doe ik wel thuis, vooral veel met verse producten. Je kan in L.A. zo veel goeie lekkere en verse ingrediënten vinden en die zoektocht naar gezonde voeding is de laatste jaren ook heel belangrijk geworden voor mij. Vroeger was dat wel anders…liters frisdrank, snoep, zware maaltijden en fastfood waren dagelijkse kost. Maar die gewoontes heb ik jaren geleden opgegeven toen ik verhuisde naar L.A.. Ook de ’te zware’ gerechten laat ik links liggen…Ik hou meer van de verse marktjes en seafood, de oceaan en haar verse producten. Ik koop om de paar dagen een halve kar vol in de lokale grocery store en ik mik vooral op vers en ik moet bekennen dat de keuze in voeding een hele sterke impact heeft gehad op mijn algemeen welzijn. Het geeft je zoveel meer energie als je op je eetgewoonten let. Ik voel me nu veel beter in mijn vel, zowel mentaal als fysiek en dat laatste is natuurlijk ook niet onbelangrijk als je droomt van een lang leven.”

Wat met alcohol, kan dit?
Ik drink weinig alcohol. In gezelschap ben ik een beetje een party pooper omdat ik heel weinig alcohol nuttig. Ik doe wél sociaal mijn verplichte best en drink graag een glaasje mee maar ik zal nooit echt heel dronken zijn. Ik val dan gewoon in slaap. Ik ben dus geen vrolijke zatlap en dan heb je er ook weinig aan uiteraard (lacht). Ik lust ook geen bier dus met pintjes kan je me ook al geen plezier doen. Zoals ik al zei: een echte party pooper! Hoewel…niet waar! Ik drink wel graag cocktails…een mojito of een Moscow Mule of een porto wijntje. Dat wél! Nog niet zo erg dus (lacht).

Wat zijn je toekomstplannen?
Een mens is pas rijk als hij vrij is te doen wat hij graag doet. En dat doe ik nu. Mijn passie is meervoudig…radio maken, met media bezig zijn, televisie, nieuwe communicatievormen, de hele entertainment-machine die erachter schuilt, zowel strategisch als technisch, het heeft me altijd geboeid. Ik heb het geluk om daar nu dagelijks mee bezig te zijn en dat hopelijk nog jaren lang te mogen doen. Het medialandschap verandert ook voortdurend en ik vind het zo interessant om mee op de golf van die evolutie te varen en alles op de voet te volgen. En LA speelt daar ook een grote rol in. Hier ‘klopt’ alles. Hier beginnen de meeste nieuwe trends, hier begint vaak nieuwe muziek, nieuwe stijlen, etc… . Hier mag je ook nog vrolijk zotjes en creatief zijn. Hier word je minder met de vinger gewezen. Ik heb al wat afgereisd, maar me nooit zo ‘thuis’ gevoeld als in Californië. Het was een grote stap om in België alles achter te laten en hier voet aan wal te zetten. Het heeft bij mij 20 jaar geduurd om het ook effectief te doen. Maar ik ben een eeuwige twijfelaar. Ik had wel een plan in mijn hoofd, maar er zijn altijd onverwachte parameters die wat roet in het eten strooien en je in een bepaalde richting duwen. Het is de belangrijkste beslissing uit mijn leven geweest en ik ben zo blij dat ik heb doorgezet. Toen een wereldwijd vaktijdschrift over radio me contacteerde voor een groot artikel en de journalist me vertelde dat ik de enige ter wereld was die deed wat ik deed (nvdr, met radio en TV-beeld erbij, zonder assistentie, in real-time de oceaan over) moest ik wel even slikken. Toen besefte ik voor het eerst dat ik wel op het goeie spoor zat. Mijn zelfgebouwde studio was een soort van levenswerk dat op enkele maanden af moest en enkel een handvol collega’s hebben me daarin gesteund, want velen dachten nooit dat het zou werken. Maar kijk, we zijn hier nu, hé! Het negatieve hokjes- en beperking-denken heb ik in België achtergelaten. Daar kan je hier in LA niks mee aanvangen. Trouwens jouw interview in 2017 was een live uitzending voor Qmusic. Was dat echt het eerste interview dat je deed als Camper Chef?”

Yes sir, de sprinplank naar wat het is vandaag…straf he! Ik schrijf ondertussen zelf voor meerdere magazines en dit interview met jou is er eentje. Leuk hoe het allemaal kan beginnen…
In weze verschillen onze passies niet zo veel van elkaar: we toveren beiden met eigen ingrediënten een mooi verhaal. Ik met muziek en storytelling, jij met patatjes vandaag (lacht)! Maar we doen het allebei met evenveel zorg, aandacht en liefde voor de stiel.”

En mis je hier Vlaanderen?
Ik ben al sinds de zomer van 2015 niet meer in België geweest. Je kan hier ook goeie frietjes eten en dan heb ik het niet over de fastfoodfrietjes, hé. Chili fries, regular fries, sweet potato fries, de hele reutemeteut. Mijn goeie vrienden en familie bezoeken me regelmatig hier in L.A. en aangezien ik eigenlijk 7 dagen op 7 werk, kan ik het me ook niet permitteren om zo maar enkele weken naar Vlaanderen te verdwijnen. Uiteraard vergeet ik mijn Vlaamse roots niet. We hebben hier in L.A. een groot clubje Vlaamse vrienden die regelmatig ‘Vlaamse avonden’ organiseren met typische gerechten en zo is het gemis aan ons landje al iets beter te verdragen. Vlaanderen is voor mij waar het allemaal begonnen is, maar hier in de VS is het waar de continue groei dagelijks meer en meer vorm aan neemt. Met de huidige technologie en zeker wat betreft mijn soort van werk maakt het ook niet zoveel meer uit waar je nu precies ter wereld bent. Zolang de muziek, het beeld en mijn stem maar in Vlaanderen aankomen. Dat kan ook in Alaska. Niet dat ik daar naartoe wil, maar het zou theoretisch wel kunnen. Zeg, hoe zit het met die salade van jou? Bijna klaar?”

Yes! Tijd om af te ronden en onze smaakpapillen aan te spreken…smakelijk!

Facts:

Auto: VW Passat
Leeftijd: 45
Favoriete wijn: Porto
Gezin (lief, getrouwd, single): Mijn lief is Russisch/Koreaans en werkt in Hong Kong. Een laaaange afstandsrelatie dus!
Favoriete reisbestemming: L.A. (haha), maar nu ik er woon ga ik op zoek moeten naar een andere favoriete reisbestemming
Favoriete gerecht: Verse salade met vis
Familie: no siblings
Hobby’s: Hiken, fietsen op het strand van Santa Monica, de zon is mijn beste vriendin

Super grote dankuwel aan Cobb Grill voor het aanleveren van de Grill, thanks to Duraflame voor het stookhout en de pinten bier die we vandaag gebruikt hebben en natuurlijk grote thank you aan onze Vlaamse fotograaf van dienst. De Kevin!

You May Also Like

Stop met wat je aan het doen bent, Game of Thrones komt binnenkort terug!

Game of Thrones is verreweg, misschien naast Friends, de populairste tv-show die op planeet ...

Steven Masset: De man achter Queen of the Models licht zijn concept toe

Modellen, wie zijn ze, wat doen ze en hoe komen we ermee in contact? ...

De droom voor iedereen die klaar is met een stoffig toetsenbord

Vergeet de etensresten van je voorganger! Dé oplossing is gevonden! Veel mensen hebben een ...

Hosting door Fraai