Whatmatters Weekend Tip: Docklands (Antwerpen)

We dansen de zomer uit met zicht op de Schede!

Het weekend van 20 en 21 september zet Docklands voor zijn tweede editie opnieuw koers richting de Antwerpse Scheldebocht. Naast een eigen stage bundelt Docklands de krachten met een handvol Antwerpse partyconcepten. In een ruwe no nonsense setting pakken ze uit met een eclectische mix van techno, house, hiphop  en r&b.

“Het is verleidelijk om links en rechts te kijken hoe andere organisatoren het aanpakken. Toch doen we eigenlijk vooral ons goesting”, vertelt Mats Raes namens Docklands. Op de vraag of er in Antwerpen nog plaats is voor een extra festival luidt het antwoord resoluut “ja”. “Kijk naar steden als Berlijn of Amsterdam waar nightlife en festivals een deel van het stads-DNA geworden zijn.”

Het stukje ‘industrial wasteland’ ter hoogte van de Scheldebocht, aan de Sloepenweg, vormt opnieuw het unieke décor voor het festival. “Dé perfecte plaats voor een no nonsense en ietwat nostalgisch festival als Docklands.” Zo ruw de setting zo fijnzinnig de samenwerking tussen de verschillende Antwerpse event & partyconcepten die elk vanuit de eigen identiteit en aanhang Docklands mee kleuren; SOMMAR, Café au Lait, Klank en From Italo to Disco. Dit zorgt voor een eclectische mix en een erg diverse line-up.

“We hebben serieus moeten knokken voor de line-up die we écht wilden. Op Nic Fanciulli als headliner zijn we bijvoorbeeld erg trots. Naast de gevestigde waarden wil Docklands ook een festival zijn waar bezoekers nieuwe artiesten ontdekken. Stavroz en Curtis Alto zijn bijvoorbeeld twee waanzinnige live-bands. Ze veroveren momenteel volop de wereld, maar staan mooi bij ons op het podium.”

Tickets bestellen om samen met ons het einde van de zomer te vieren doe je HIER!

You May Also Like

Feestelijke Foodpairing: oesters x gin

We mogen dan culinaire smulpapen en bon vivants zijn bij Whatmatters, in de keuken ...

L'épicerie du Cirque: Sterren eten Sterren

We zijn bij Whatmatters net niet hautain genoeg om onszelf ‘sterren’ te noemen maar ...

Hosting door Fraai