Slimme nieuwe Land Rover Defender draagt zware last op de…euh…wielen

Zet hij de toon van zijn 70-jaar oude iconische voorganger verder?

Een zware last op de schouders, dat is het minst wat je kan zeggen van de nieuwe Land Rover Defender. Zijn voorganger doen vergeten is bijna een onmogelijke opdracht en slaagt hij hierin?  Deze Brit blijft in ieder geval een echte off-roader…én slimmer.

Nadat Jeep zijn Wrangler en Mercedes zijn nieuwe G-Klasse op de wereld losliet, is het nu de beurt aan Land Rover om een icoon in een nieuwe versie aan het grote publiek voor te stellen. En waar je misschien denkt, zoals bij Jeep en Mercedes, nog de oude lijnen terug te vinden, gooien ze het bij Land Rover over een andere boeg. Alles wordt een pak moderner zonder afbreuk te doen aan zijn terreincapaciteiten. Zo herkennen we in de nieuwe Defender ook zijn broertjes, de Range Rover en Discovery.

De Defender komt in twee versies, de vijfdeurs 110 (de debutant) en de verkorte driedeurs, 90, allebei stoere rijdende elektronisch vernuftige offroaders. Zo zijn er maar liefst 14 elektronische modules die vanop afstand updates kunnen krijgen via over-the-airsoftware. Van alles wat met connectiviteit te maken heeft tot de nieuwste Off-roadtechnologiën.

Onder de motorkap lanceert de Defender twee benzine- en twee dieselmotoren (2 liter viercilinders) die gebruik maken van een achttrapsautomaat die, uiteraard, de vier wielen aanstuurt. Ook is er de P400, een hybride zes-in-lijn die de hulp krijgt van een elektrische supercharger dat het piekvermogen en het maximumkoppel naar respectievelijk 400 pk en 550 Nm weet te knallen. In de loop van 2020 komt Land Rover ook met de P400e, maar om meer details over die plug-inhybride Defender moeten we, net als de prijs nog even wachten.

 

You May Also Like

Aston Martin DBS Superleggera Volante is summerproof

Laat de zomer maar beginnen… Wat hebben wij toch een beetje spijt in de ...

X7, BMW’s nieuw vlaggenschip in de X-serie (foto’s)

Hier is ‘ie dan, de grote broer van de X5 Eerste indruk voor hij ...

Bugatti Divo is klaar om gelanceerd te worden

En neem het lanceren ook maar letterlijk… Nadat twee jaar geleden al bij zijn ...

Hosting door Fraai