Prijzen en specificaties razendsnelle elektrische Porsche Taycan eindelijk onthuld

Indrukwekkend…

Eindelijk…de 100% elektrische vierzitter zal zijn debuut maken als Turbo en Turbo S. Deze snelle jongen beschikt over vier deuren en is slechts 8cm korter dan de Panamera maar als je zijn lijnen goed bekijkt zie je dat het eerder een neefje van de Panamera is en meer een broertje van de iconische 911.

De Taycan wordt aangedreven door twee elektrische synchroonmotoren dat omgerekend zo’n 625 paardjes laat galopperen. Er komen zelfs nog extra paardjes vrij dankzij een overboostfunctie. Zo piekt de Turbo met 687 pk en 850 Nm. Goed voor een spurtje in 3,2 seconden van 0 naar 100 en in slechts 10,6 tellen van 0 naar 200 km/u. De Turbo S doet het nog sneller. Met zijn 762 pk en 1.050 Nm is hij zelfs krachtiger dan de Porsche 911 GT2 RS en spurt deze snelle jongen tot 100 en tot 200 km/u in respectievelijk 2,8 en 9,8 seconden. Aftoppen doen deze krachtpatsers het bij 260 km/u om te vermijden dat de batterij nog sneller leeg zou worden getrokken.

Over de batterijen gesproken… de Porsche Taycan krijgt 5 verschillende rijmodi mee. Naast de bekende Normal-, Sport-, SportPlus- en Individual-stand komt de elektrische vierzitter ook met een zogeheten Range-setting die de autonomie optimaliseert. De Porsche Taycan Turbo heeft een rijbereik van 450 kilometer terwijl de Turbo S op 412 kilometer halt houdt, beduidend minder dan wat Tesla belooft.

Wel goed nieuws, de Taycan wordt de eerste elektrische auto die een spanning van 800 volt aankan. Zo volstaan 22 minuten op het volledige batterijenpakket op te laden of 5 minuten om het rijbereik met 100 kilometer te verlengen. Helaas bestaan er niet zoveel punten die 800 volt aankunnen (momenteel slechts 125 locaties). VW belooft tegen 2021 wel al 400 snellaadpunten. Via een klassieke 50 kW-lader laad je de Porsche op een anderhalf uur volledig op, via een wallbox 9 uur en via een klassiek huis-tuin-en-keukenstopcontact doet hij er ruim 40 uur over.

Kostprijs van al deze innovatie? De Turbo staat in jouw garage vanaf 157.845 euro, de S pas vanaf 191.725 euro. Stevig…

Foto’s: Porsche

 

You May Also Like

Je rijbewijs halen in een Lamborghini Aventador? Hét kan! (Video)

En wij moesten het doen met een Nissan Sunny… Ok, toen wij ons rijbewijs ...

19 Porsches 918 Spyder brullen op 25 Alpencols!

Een roaddtrip van St. Moritz naar Nice…een lust voor het oog en een zegen voor ...

Een Bugatti Chiron W16 rond je pols? Het kan!

Voor een prikje… Als je het vergelijkt met een echte Bugatti Chiron natuurlijk. Maar ...

Hosting door Fraai