Bugatti knalt met wereldrecord bijna door magische grens van 500km/u

490,47 km/u om precies te zijn…

Doel van de snelheidspoging van Bugatti was om als eerste fabrikant met een straatlegale auto de magische grens van 300 mijl per uur te doorbreken. Een, weliswaar aangepaste, Chiron reed vandaag exact 304.77 mph (490.47 km/u) of gewoon zo maar eventjes 43,3 km/u sneller dan het vorige record dat op naam stond van de Koenigsegg Agera RS.

De Chiron werd op de geheime Ehra-Lessien-testbaan ten noorden van het Duitse Wolfsburg bestuurd door de Britse autocoureur Andy Wallace, officieel testrijder bij Bugatti en expert in hoge snelheden. Zo won hij ooit, in 1988 en 2001 om precies te zijn, de 24h van Le Mans in een Jaguar. In die tijd lagen er nog geen chicanes op het lange rechte stuk en werden toen ook al snelheden van ver boven 400km/u gemeten, zij het met racewagens.

De Chiron’s, met zijn acht-liter quad-turbo W16-motor dat 1.578 pk produceert, heeft een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Om tegen deze snelheden de boel in balans te houden, werd de koolstofvezel carrosserie met25 cm verlengd en hebben ze de auto ook nog een beetje verlaagd.

Bij Bugatti spreken ze met het doorbreken van de 300 mijl per uur over een, hoe kan het ook anders, mijlpaal. Wij zijn er ondertussen wel van overtuigd dat zowel Koenigsegg, Hennessey of terug Bugatti nu al plannen aan het maken zijn om als eerste die barrière van 500km/u te doorbreken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

You May Also Like

19 Porsches 918 Spyder brullen op 25 Alpencols!

Een roaddtrip van St. Moritz naar Nice…een lust voor het oog en een zegen voor ...

Whatmatters on the road: Met Fiat naar Monaco

Er zijn slechtere perstripjes… Jens, twee dagen Monaco en wat cruisen in de nieuwe ...

Knappe Dutchies veroveren wereld met hun Harley Davidson

© ByMarlein Photography Vergeet het! Niet enkel stoere mannen cruisen op een Harley Davidson. ...

Hosting door Fraai