Audi RS7 Sportback…de krachtpatser die wij graag in onze garage zien staan

Wauw!

Eerlijk is eerlijk…we zijn of beter waren geen grote Audi-fans? En terecht? Neen! Wij mogen op onze redactie dan wel met een Bimmer of een Volvo rondkarren en er uitermate tevreden over zijn, we hebben echt veel te weinig aandacht voor die andere premium Duitser, die met zijn vier ringen. Zet er dan nog een R voor en we worden helemaal wild. R8, RS4, RS6,… om een maar een paar te noemen. En omdat we graag ook een favoriet bij Audi hebben, is er nu de RS7 Sportback.

Onderhuids ligt een mildhybride 4 liter V8-biturbo van 600 pk die maar liefst 800 Nm op de vier aangedreven wielen loslaat. Dit volstaat om deze kerel in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u te laten spurten en pas te laten stoppen bij een pieksnelheid van 305 km/u. Bovenhuids, of beter het koetswerk, valt vooral de actieve achterspoiler op die omhoog plooit en een heerlijk stoere achterdiffusor met ovalen uitlaatpijpen.

Ook het interieur krijgt een sportief tintje. Speciale RS-schermen (Audi Virtual Cockpit), het volledig geperforeerde RS-sportstuurwiel in leder, grote aluminium RS-schakelpeddels,… om er maar een paar te noemen.

Soit, wij zouden niets liever willen dan deze heerlijke bolide eens aan een test te onderwerpen…PR-manager of Persverantwoordelijke bij Audi, hebben jullie dit goed gehoord?

 

You May Also Like

Op deze Italiaanse willen wij best eens rijden: Ducati Panigale V4R

Wat een Italiaanse schone hebben wij gespot op het motorevenement EICMA 2018. Auto- en ...

Zotte optie op Ford Mustang Shelby GT500 kost je rib uit het lijf

10.000 dollar voor een stel ‘Racing Stripes’   Muscle cars…wij zijn er wel fan ...

Slimme nieuwe Land Rover Defender draagt zware last op de…euh…wielen

Zet hij de toon van zijn 70-jaar oude iconische voorganger verder? Een zware last ...

Hosting door Fraai