Audi RS7 Sportback…de krachtpatser die wij graag in onze garage zien staan

Wauw!

Eerlijk is eerlijk…we zijn of beter waren geen grote Audi-fans? En terecht? Neen! Wij mogen op onze redactie dan wel met een Bimmer of een Volvo rondkarren en er uitermate tevreden over zijn, we hebben echt veel te weinig aandacht voor die andere premium Duitser, die met zijn vier ringen. Zet er dan nog een R voor en we worden helemaal wild. R8, RS4, RS6,… om een maar een paar te noemen. En omdat we graag ook een favoriet bij Audi hebben, is er nu de RS7 Sportback.

Onderhuids ligt een mildhybride 4 liter V8-biturbo van 600 pk die maar liefst 800 Nm op de vier aangedreven wielen loslaat. Dit volstaat om deze kerel in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u te laten spurten en pas te laten stoppen bij een pieksnelheid van 305 km/u. Bovenhuids, of beter het koetswerk, valt vooral de actieve achterspoiler op die omhoog plooit en een heerlijk stoere achterdiffusor met ovalen uitlaatpijpen.

Ook het interieur krijgt een sportief tintje. Speciale RS-schermen (Audi Virtual Cockpit), het volledig geperforeerde RS-sportstuurwiel in leder, grote aluminium RS-schakelpeddels,… om er maar een paar te noemen.

Soit, wij zouden niets liever willen dan deze heerlijke bolide eens aan een test te onderwerpen…PR-manager of Persverantwoordelijke bij Audi, hebben jullie dit goed gehoord?

 

You May Also Like

Goodwood Festival onthult volledig elektrische Ford Mustang

Wat als McLaren, Williams en Jaguar de handen in elkaar slaan? Dan krijg je een ...

Een Nissan GTR van 1 miljoen? Hier is de Italdesign GT-R50

Eigenlijk 990.000 euro Nét geen miljoen. Dit is wat je op tafel zal moeten ...

Geheel verwacht…hier is de BMW 3-serie Touring

Altijd net dat tikkeltje meer!  We moeten bekennen…we hebben altijd een zwak gehad voor ...

Hosting door Fraai