90 jaar na datum kan je de iconische Bentley Blower opnieuw bestellen

Een heerlijke replica uit 1929…

Een iconische oldtimer opnieuw op de markt brengen? Dat doen alleen de hele grote merken als Jaguar, Aston Martin of Porsche. Bentley kan dus niet achterblijven en het lanceert maar liefst 12 stuks van de 4,5-liter Sir Birkin ‘Blower’.

Bentley-kenners kennen Sir Birkin vooral als één van de beruchte ‘Bentley Boys’ uit de jaren twintig. Zo liet hij vier raceauto’s bouwen door Bentley waaronder de UU 5872, een icoon uit de 24H Du Mans in 1930, en laat die laatste nu bijna 12 identieke jonge broertjes krijgen.

Twaalf? Dat is exact het aantal races waaraan Sir Birkin meedeed in de legendarische Bentleys. De prijs is helaas nog niet bekend maar dat het meer dan een rib uit je lijf zal kosten is een statement. En de kans dat je er een tripje naar de Zeedijk van Knokke Le Zoute mee zal kunnen maken, is beduidend klein daar een homologatie voor de weg meer dan waarschijnlijk niet zal gegeven worden.  ook een Een kenteken voor op de openbare weg kun je ook wel vergeten.

Krachtig is hij zeker maar echt veel pk’s worden er uit de 4,5l niet gepuurd. Met 243pk en een topsnelheid van 200 km/u is het niet bepaald een hypercar maar je kan er zeker wel even mee buiten komen.

Bron: TopGear

You May Also Like

Allereerste Ferrari F50 kan nu de uwe zijn!

Van een klassieker gesproken… 50 jaar na de geboorte van het snelle automerk met ...

Is de Skoda Vision iV de goedkopere versie van de Lamborghini Urus?

Een schaapje in een wolvenvacht?  Een goede twee jaar geleden lieten de mannen van ...

Bevestigd: BMW-rijders zijn het meest egoïstisch en asociaal op de weg

Een beetje zelfspot op onze redactie kan geen kwaad… Ok, wij bekennen…wij rijden met ...

Hosting door Fraai