Porsche lanceert nu ook een instapmodel van zijn iconische 911

Een instapmodel waar wij al heel blij mee zouden zijn…

Wij zijn ondertussen aan de achtste generatie van de 911 (992). Zoals het protocol het voorschrijft rolden in het begin van dit jaar de eerste Carrera’s S van de band. Met een blok dat 450 PK levert op twee of vier wielen een stevig en snel baasje. Nu, zo’n 9 maanden later is het de beurt om een ‘instapmodel’, oftewel een Carrera zonder S af te leveren.

Deze instapper zal worden aangedreven door een boxermotor van 385 pk die zijn vermogen op de achterwielen via de dubbel gekoppelde PDK-transmissie met acht versnellingen loslaat. Standaard komt de 911 Carrera met 19- en 20-velgen in de plaats van de 20- en 21-inche velgen die op de S gemonteerd staan. Ook de remmen zijn iets kleiner.

Qua prestaties moet deze instapper ook een beetje inbinden maar traag wordt hij nooit. De 911 Carrera Coupé sprint van 0 tot 100 km/u in 4,2 seconden en doet er met het optionele Sport Chrono Pakket zelfs nog 0,2 af. Aftoppen doet hij pas op 293 km/u.

Kostprijs? De 911 Carrera Coupé is te verkrijgen vanaf 107.655,80 euro terwijl je voor de 911 Carrera Cabriolet 122.185,80 euro zal moeten neertellen. Later zal ook nog de 911 Carrera 4 volgen.

You May Also Like

De nieuwe Audi Q8

Als je op zoek bent naar een SUV kan je natuurlijk een degelijke BMW ...

Nieuwe Shelby is beste ooit

Een raspaard vol paarden Als je over een muscle car spreekt adem je in ...

De Blast C5 Ultimate: de snelste kart ter wereld

Mannen en speeltjes, ze krijgen er niet genoeg van, althans wij toch niet. Anders ...

Hosting door Fraai