Deze BMW X5 is de ultieme pa(n)tserbak

Zelfs 15kg TNT houdt hem niet tegen…

Al 40 jaar lang werken de ingenieurs in Beieren al mee aan gepantserde wagens. De voorlopig laatste  in het BMW-gamma wordt de X5 Protection VR6. Extra voordeel voor deze nieuwe X5 is dat de autobouwer bij de normale versie al rekening zijn gaan houden dat er ook beveiligde gepantserde varianten moesten komen. Er moesten dus niet teveel compromissen qua weggedrag en binnenruimte meer gesloten worden.

Deze X5 Protection VR6 haalt niveau 6 waarmee hij beschermd is tegen wapens van het kaliber AK47, 15 kilo TNT op 4 meter afstand en DM51-handgranaten onder de bodem. Hij beschikt dan ook over niet te openen 33mm dikke ruiten achteraan. En, hij wordt de snelste in zijn klasse. Dat is niet moeilijk met een 530 pk sterke V8 uit de M50i als blok. Hiermee schiet deze pa(n)tserbak in 5,9 seconden naar 100 en topt hij (begrensd) af op 210 km/u.

Uiteraard ben je bij BMW aan het juiste adres om hem nog meer opties te geven. Een nog stevigere bodemplaat (tegen HG85-handgranaten bijvoorbeeld), massagestoelen of een elektrische ruit vooraan aan de passagierszetel? Het kan allemaal.

We zijn alvast benieuwd of we deze in een granaatstad als Antwerpen deze pa(n)tsers snel zullen zien rijden.

You May Also Like

Heerlijk…Porsche Mission E vs GT2 RS

Elektrisch of lekker old school en benzine verslinder? Sinds we de Tesla Model X ...

Driftkoning scheurt over de Ring met een Ford F-150 Raptor

Uiteraard niet de Antwerpse Ring… We hebben het over de Nürburgring, misschien wel ’s ...

Hosting door Fraai