3x heerlijk terrassen in Brussel

Een zonnige periode in ons landje? Tijd om weer de terrassen op te zoeken. Deze keer trokken we naar onze charmante hoofdstad, kwestie van niet altijd rond de Boerentoren te blijven hangen. Deze 3 plekjes wisten ons alvast te overtuigen. Neem ons gerust eens mee op sleeptouw, in ruil voor gratis drank entertainen we je ongetwijfeld een hele zomeravond! 

 

Chez Richard

Ben je wel te vinden voor een vleugje Parijs, maar dan net iets korter bij? Rep je naar het terras van Chez Richard! Je zit in hartje Brussel, maar kunt de buitenwereld zonder probleem wijsmaken dat je in Parijs zit. Een woordje Frans is meegenomen, terwijl je je lekker lang kunt blijven zitten onder de terrasbranders. Eet zeker ook wat, de gerechtjes zijn verrukkelijke en komen van bij de beste leveranciers van het land. Deze bar aan de voet van de Grote Zavel heeft misschien wel de beste garnaalkroketten uit de ruime regio in de aanbieding. Hier tikken de uren weg zonder dat je het beseft! 

La laiterie

Een glaasje melk voor de heren? Nee, bedankt! Tegen La laiterie zeggen we echter geen nee. Je vindt dit terras in het Josaphatpark in Schaarbeek. Ontbijten en lunchen is hier de boodschap en de kaart staat boordevol lekkers. De ideale spot om met je vriendin romantisch te komen ontbijten met zicht op het park. Sinds 2016 bruist deze horecazaak en zeker op warme dagen is het figuurlijk vechten voor een plekje. 

La Fabrique en Ville 

Vlak aan de Louizalaan op een plek waar je het allerminst zou verwachten ligt deze stijlvolle oase. Het leuke, gezellige terras vraagt om een pastis of wijntje. Tussen de bomen door werp je een blik op de grootstad, maar die lijkt even ver weg. Het perfecte plekje voor een lazy brunch of een dagje zonnekloppen in hartje stad met de zonnebril op de neus. 

 

 

 

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Een vleugje Midden-Oosten in Antwerpen: Banningville!

Hippe hotspots, we schudden ze uit ons mouw alsof het niets is. Nu, dat ...

Het frietkraam is terug: Baraque Friture!

Je kon er natuurlijk vergif op innemen dat als Sergio Herman een hoogstaand frituur ...

Hosting door Fraai