VW Goodwood verpulvert tot tweemaal toe het record op ‘The Goodwood Hillclimb’

Naar boven vliegen op vier wielen…

Autofans van het eerste uur hebben sowieso het Goodwood Festival of Speed in hun agenda met stip genoteerd. Alle gerespecteerde constructeurs komen met hun topmodellen af en de meest legendarische raceauto’s laten een menigte achter met minstens een driekwartje in de broek op het domein van Charles Henry Gordon-Lennox, oftewel de Hertog van Richmond.

Twintig jaar geleden zette ex-Formule 1-coureur Nick Heidfeld met zijn McLaren MP4/13 de snelste tijd ooit (41,6 sec) op de klok op de Goodwood Hillclimb. Hij deed dat nog met een dikke V10 van Mercedes achterin de Formule 1-wagen. Sinds een paar jaar mogen, omwille van veiligheidsredenen, F1-wagens nog wel naar boven rijden, maar worden ze niet meer geklokt. Toeschouwers en auto’s zijn soms maar met een paar strobalen van elkaar gescheiden en dan is het moeilijk te verantwoorden om de steeds sneller gaande F1-wagens door de menigte te laten scheuren.

Zo werd er tot op de dag van, pak vrijdag, gedacht dat het record nooit nog kon breken. Tot ene Romain Dumas met zijn elektrische VW ID.R in de oefenrondjes zo maar eventjes 41,1 liet optekenen. Romain, niet aan zijn proefstuk toe met ook het ronderecord op Pikes Peak Hill en de Nordschleife (Nürburgring) op zijn palmares, knalde een dag later zowaar opnieuw een record uit de wielen…39,9 seconden.

Gisteren (zondag) kon hij het huzarenstukje niet overdoen. Door de regen leende het parcours zich niet tot een nieuwe recordpoging.

Maar was dit het strafste van de dag? Wél, wij vinden dat ene Terry Grant met zijn Jaguar ook wel een vermelding verdient. Zo klom hij op twee wielen naar boven. Doe dat maar eens na! Alle andere video’s vind je HIER.

You May Also Like

Met deze moto inclusief BBQ ben jij het mannetje

Beter wordt het niet… Ben je ooit benieuwd hoe je zonder al te veel ...

Whatmatters on Tour: FIA WRC Catalunya (Barcelona) in het zog van Toyota

De echte helden die met een auto kunnen rijden! We bekennen, we waren onder ...

Jaguar zet wereldrecord neer met waanzinnige 'Bond'-stunt

Hoe zet je een nieuw model in de kijker? Bij Jaguar denken ze ineens ...

Hosting door Fraai