Paar uur na release Chevrolet Corvette Stingray komt de topless versie al piepen

Snel, in alle betekenissen van het woord…

En dan hebben we het niet alleen over de onderhuidse kenmerken. Nog geen paar uur nadat de allernieuwste Corvette Stingray, met targadak, voorgesteld werd, werd de cabrio-versie al gelekt. Maar eerst even over de wagen zelf. De Corvette is een icoon voor Amerikanen. Het is ook dé wagen die elke Amerikaanse astronaut die ooit de ruimte is ingegaan op zijn oprit heeft staan. Vergelijk het met wat de Porsche 911 voor ons Europeanen is.

Maar omdat het toch wat Europeser kan en mag en ze ook de hele wereld willen veroveren en concurreren met de Ferrari F8 Tributo, de McLaren 570S en de Lamborghini Huracan, werd de motor niet langer in de lange snuit maar centraal achterin geplaatst…met dat verschil…de Corvette is een pak betaalbaarder.

Centraal achterin de nieuwe Corvette Stingray ligt de nieuwe V8 6,2l- krachtbron van 497 pk en een maximaal koppel van 630 Nm. Die stuwt deze patser in een sprint van 0 naar 100 km/u onder de magische grens van de 3 seconden.

In Amerika werd de vanaf-prijs alvast op $60.000 gelegd. Op de echte specificaties en prijs in België (verwacht iets rond de 90.000 euro) is het wachten tot ergens 2020 maar laat dat de pret niet drukken. Wij willen deze gerust eens aan onze Whatmatters Roadtest onderwerpen.

 

 

You May Also Like

Dit is de nieuwe Audi A3 Sportback

Het regent premières… Terwijl de wereld hoe langer hoe meer Corona-besmettingen te verwerken krijgt, ...

WTF? Coureur in Moto2 knijpt in volle snelheid remmen tegenstander dicht! (Video)

Daar knetste iets in de bovenkamer… Levensgevaarlijk…dat is het minste wat je kan zeggen ...

Deze unieke klassieker van BMW (M1) gaat onder de hamer!

Als je aan echte fans van het Beierse merk vraagt met welke BMW ze ...

Hosting door Fraai