Paar uur na release Chevrolet Corvette Stingray komt de topless versie al piepen

Snel, in alle betekenissen van het woord…

En dan hebben we het niet alleen over de onderhuidse kenmerken. Nog geen paar uur nadat de allernieuwste Corvette Stingray, met targadak, voorgesteld werd, werd de cabrio-versie al gelekt. Maar eerst even over de wagen zelf. De Corvette is een icoon voor Amerikanen. Het is ook dé wagen die elke Amerikaanse astronaut die ooit de ruimte is ingegaan op zijn oprit heeft staan. Vergelijk het met wat de Porsche 911 voor ons Europeanen is.

Maar omdat het toch wat Europeser kan en mag en ze ook de hele wereld willen veroveren en concurreren met de Ferrari F8 Tributo, de McLaren 570S en de Lamborghini Huracan, werd de motor niet langer in de lange snuit maar centraal achterin geplaatst…met dat verschil…de Corvette is een pak betaalbaarder.

Centraal achterin de nieuwe Corvette Stingray ligt de nieuwe V8 6,2l- krachtbron van 497 pk en een maximaal koppel van 630 Nm. Die stuwt deze patser in een sprint van 0 naar 100 km/u onder de magische grens van de 3 seconden.

In Amerika werd de vanaf-prijs alvast op $60.000 gelegd. Op de echte specificaties en prijs in België (verwacht iets rond de 90.000 euro) is het wachten tot ergens 2020 maar laat dat de pret niet drukken. Wij willen deze gerust eens aan onze Whatmatters Roadtest onderwerpen.

 

 

You May Also Like

Forza ‘Roma’…het allernieuwste (en goedkopere) model van Ferrari

Ti Amo Of hij echt goedkoop is, weten we helaas niet maar volgens de ...

Heeft F1-rijder Max Verstappen een dikke nek?

Binnen een goede twee weken is het zover. De start van een een nieuw ...

Laatste beetje sensatie F1 verdwijnt nu! RIP Pitspoezen!

De enige spanning die er in de huidige F1 nog toe doet moet gewoon ...

Hosting door Fraai