Met vederlicht bommetje BAC Mono R willen wij scheuren

345 PK voor 555 kilo…

Hoeven we nog meer uitleg te geven? Deze BAC Mono R is dus goed voor 620 Pk per ton, wat dit gewoon één van de snelste bolides op onze aardkloot katapulteert. En katapulteren mag je letterlijk nemen want deze 2.5 viercilinder, een herwerkte versie van de 2.3 uit de Mono non-R, klimt naar 8.800 tpm voor de begrenzer ingrijpt en laat deze black widow in 2,5 seconden naar honderd spurten. Aftoppen doet hij bij maar liefst 274 km/u.

Uiterlijk ziet de BAC Mono R ziet nagenoeg hetzelfde uit als zijn voorganger mits een paar kleine subtiele details. De koetswerkpanelen zijn hertekend en geven een brutere agressievere look, is hij uitgerust met nieuwe koolstofkeramische remmen, en werd er een uitlaatsysteem uit titanium en een carbon vloerpaneel geplaatst wat maakt dat deze snelheidsduivel zowat 25 kilo minder weegt dan zijn voorganger…nog lichter en dus nog sneller.

Of minder gewicht ook minder betalen is, is een utopie. De BAC Mono R kost zo’n 213.000 euro. Of je er nog eentje op de kop kan tikken is vrij onwaarschijnlijk. De dertig exemplaren die worden geproduceerd zijn allemaal al gereserveerd. Misschien binnenkort tweedehands.be even afschuimen?

You May Also Like

Toyota zet met zijn Supra de aanval in op BMW en Porsche

De BMW M2 en Posche 718 Cayman krijgen concurrentie uit het Oosten…  Hoewel er al ...

Met deze Bentley golfclubs ben jij hét mannetje op ‘the green’

Golfen in stijl… Bentley bestaat exact honderd jaar en dat wordt langs alle kanten ...

Wagenpark Floyd Mayweather is om van te duizelen

Grijs kennen we niet…het is ofwel wit of zwart bij Floyd Mayweather. Met andere ...

Hosting door Fraai