Met vederlicht bommetje BAC Mono R willen wij scheuren

345 PK voor 555 kilo…

Hoeven we nog meer uitleg te geven? Deze BAC Mono R is dus goed voor 620 Pk per ton, wat dit gewoon één van de snelste bolides op onze aardkloot katapulteert. En katapulteren mag je letterlijk nemen want deze 2.5 viercilinder, een herwerkte versie van de 2.3 uit de Mono non-R, klimt naar 8.800 tpm voor de begrenzer ingrijpt en laat deze black widow in 2,5 seconden naar honderd spurten. Aftoppen doet hij bij maar liefst 274 km/u.

Uiterlijk ziet de BAC Mono R ziet nagenoeg hetzelfde uit als zijn voorganger mits een paar kleine subtiele details. De koetswerkpanelen zijn hertekend en geven een brutere agressievere look, is hij uitgerust met nieuwe koolstofkeramische remmen, en werd er een uitlaatsysteem uit titanium en een carbon vloerpaneel geplaatst wat maakt dat deze snelheidsduivel zowat 25 kilo minder weegt dan zijn voorganger…nog lichter en dus nog sneller.

Of minder gewicht ook minder betalen is, is een utopie. De BAC Mono R kost zo’n 213.000 euro. Of je er nog eentje op de kop kan tikken is vrij onwaarschijnlijk. De dertig exemplaren die worden geproduceerd zijn allemaal al gereserveerd. Misschien binnenkort tweedehands.be even afschuimen?

You May Also Like

Jeep haalt nieuwe Compass naar Europa

Hij wordt in Europa gebouwd… Vrijheid is en blijft één van de kernwaarden van ...

Abarth 595 Pista krijgt een kleine (geslaagde) update

Een paar extra paardjes én een nieuw kleurtje Als er één wagentje is waarmee ...

S3XY Tesla-shortjes in mum van tijd uitverkocht…

Elektriciteit in de broek? Elon Musk weet zijn fans wel te boeien. Is het ...

Hosting door Fraai