Koop de F1-bolide van Schumacher

De Ferrari van Michael Schumacher kopen? Nee, hier gaan we geen grapjes over maken, we eren onze helden. Wel dat kan. Zijn rode bolide, die hem zijn 5de wereldtitel opleverde, gaat immers in Abu Dhabi onder de hamer. 

De wagen dateert uit 2002, een tijd waarin sigarettenreclame nog kon. Dit wagentje is goed voor 823 paardjes. De wagen wist heel wat overwinningen weg te kapen, waaronder de controversiële in de Grote Prijs van Oostenrijk. Een race waarbij Barrichello zijn wagen voor de streep moet parkeren om Schumacher te laten winnen.

Een richtprijs is er niet echt voor dit pareltje, maar een exemplaar uit 2001, ging voor 6,7 miljoen euro van de hand. Dit bedrag gaat naar de  ‘Keep Fighting, Never Give Up’-stichting. Een stichting die werd opgericht door de familie van de autocoureur na zijn bijna fatale skiongeval in 2013.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Science Fiction pick-up? Hier is de Tesla Cybertruck

Back to the future… Bij fans van science fiction-films uit de jaren ’80 en ...

Wetenschappelijk getest: Rijden in een Porsche is even verslavend als seks

Of andersom… En dan hebben we het niet over een Cayenne of Macan natuurlijk, ...

Baywatch-ster droomt van 90-jarige miljardair

En trok hem gelijk af in een privé-jet… Zij die Baywatch gezien hebben herinneren ...

Hosting door Fraai