Koop de F1-bolide van Schumacher

De Ferrari van Michael Schumacher kopen? Nee, hier gaan we geen grapjes over maken, we eren onze helden. Wel dat kan. Zijn rode bolide, die hem zijn 5de wereldtitel opleverde, gaat immers in Abu Dhabi onder de hamer. 

De wagen dateert uit 2002, een tijd waarin sigarettenreclame nog kon. Dit wagentje is goed voor 823 paardjes. De wagen wist heel wat overwinningen weg te kapen, waaronder de controversiële in de Grote Prijs van Oostenrijk. Een race waarbij Barrichello zijn wagen voor de streep moet parkeren om Schumacher te laten winnen.

Een richtprijs is er niet echt voor dit pareltje, maar een exemplaar uit 2001, ging voor 6,7 miljoen euro van de hand. Dit bedrag gaat naar de  ‘Keep Fighting, Never Give Up’-stichting. Een stichting die werd opgericht door de familie van de autocoureur na zijn bijna fatale skiongeval in 2013.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Deze (dure) mancave is een droom van elke vent

Het kost je wel $10.000.000 Jullie zullen waarschijnlijk “Ferris Bueller’s Day Off” niet kennen ...

Eindelijk! Spa-Francorchamps in Gran Turismo Sport

Dit pareltje mag toch niet ontbreken… Racegame-fans van het eerste uur zweren bij Gran ...

Dit zijn de premières op het Autosalon van Brussel 2020

Naar welke kijk jij uit? Autosalons, altijd wel ons ding. Vorig jaar nog waren ...

Hosting door Fraai