Koop de F1-bolide van Schumacher

De Ferrari van Michael Schumacher kopen? Nee, hier gaan we geen grapjes over maken, we eren onze helden. Wel dat kan. Zijn rode bolide, die hem zijn 5de wereldtitel opleverde, gaat immers in Abu Dhabi onder de hamer. 

De wagen dateert uit 2002, een tijd waarin sigarettenreclame nog kon. Dit wagentje is goed voor 823 paardjes. De wagen wist heel wat overwinningen weg te kapen, waaronder de controversiële in de Grote Prijs van Oostenrijk. Een race waarbij Barrichello zijn wagen voor de streep moet parkeren om Schumacher te laten winnen.

Een richtprijs is er niet echt voor dit pareltje, maar een exemplaar uit 2001, ging voor 6,7 miljoen euro van de hand. Dit bedrag gaat naar de  ‘Keep Fighting, Never Give Up’-stichting. Een stichting die werd opgericht door de familie van de autocoureur na zijn bijna fatale skiongeval in 2013.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Na jaren onderhandelen…Ford Shelby GR-1 in productie!

En zelfs volledig elektrisch!  Mocht je een groene jongen zijn tenminste. Maar ook voor ...

Waarom diesel een comeback maakt?

Omdat alles draait om geld! Wie dacht dat dieselwagens aan de hemelpoort staan of ...

Ferrari P80/C…one of a kind!

Een uniek exemplaar… Helaas gaan we deze krachtpatser nooit op de openbare weg zien ...

Hosting door Fraai