Koop de F1-bolide van Schumacher

De Ferrari van Michael Schumacher kopen? Nee, hier gaan we geen grapjes over maken, we eren onze helden. Wel dat kan. Zijn rode bolide, die hem zijn 5de wereldtitel opleverde, gaat immers in Abu Dhabi onder de hamer. 

De wagen dateert uit 2002, een tijd waarin sigarettenreclame nog kon. Dit wagentje is goed voor 823 paardjes. De wagen wist heel wat overwinningen weg te kapen, waaronder de controversiële in de Grote Prijs van Oostenrijk. Een race waarbij Barrichello zijn wagen voor de streep moet parkeren om Schumacher te laten winnen.

Een richtprijs is er niet echt voor dit pareltje, maar een exemplaar uit 2001, ging voor 6,7 miljoen euro van de hand. Dit bedrag gaat naar de  ‘Keep Fighting, Never Give Up’-stichting. Een stichting die werd opgericht door de familie van de autocoureur na zijn bijna fatale skiongeval in 2013.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Whatmatters On Tour: Wereldpremière Mini Electric in Rotterdam

Een wereldpremière? Dan zijn we er als de kippen bij!  Of we zin hadden ...

Vergeet Mustang en Jaguar, hier is de GFG Kangaroo

Wat een beestenboel… Dat wagens wel eens een naam van een beest krijgen is ...

Alfa Romeo pakt uit met de wagen van de toekomst: De ‘Tonale’!

Of we de Alfa Romeo Tonale, de gloednieuwe concept car van Alfa Romeo eens ...

Hosting door Fraai