Het artistieke kantje van Caro Beckers!

Nu hebben we wel meer ‘straffe madammen” gesproken de afgelopen, maar Caro Beckers staat toch bovenaan ons lijstje. Veerkracht, nuchterheid, ondernemingszin en creativiteit in één persoon, je komt het niet snel tegen. Waarom Caro ons van de sokken blies? Dat lees je in het onderstaande interview.

Hoi Caro, ga maar helemaal los: wie ben je? 

Ik ben Caro Beckers, ik ben 21 jaar en ik woon in Laakdal. Ik ben een studente Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KULeuven en heb net het eerste jaar van mijn master afgerond. Buiten mijn studies ben ik veel bezig met mode, fotografie en sport, wat zeker ook tot uiting komt op mijn Instagram. Verder zou ik mezelf omschrijven als iemand creatief, iemand dat haar passies nastreeft, weet wat ze wil en hier dan ook ten volle voor zal gaan. Ten slotte ben ik iemand dat van dag tot dag leeft en probeert te genieten van de kleine dingen in het leven.

Dat is een hele mond vol. Hoeveel tijd spendeer je op Instagram en wat hoop je ermee te bereiken? 

In januari besloot ik mij niets meer aan te trekken van wat anderen van mijn posts op Instagram denken en gewoon te doen wat ik leuk vind en graag doe. Zo ben ik vanaf dan veel beginnen posten en veel actief beginnen liken/reageren op Instagram en is mijn account op een half jaar heel sterk gegroeid. In het begin van deze periode spendeerde ik dagelijks een paar uur aan Instagram. Momenteel zit ik dagelijks op Instagram, maar de tijd dat ik erin steek hangt echt af van hoe druk mijn plannen voor die dag eruit zien. Tijdens een drukke dag probeer ik elk moment te benutten dat anders verloren zou gaan. Zo ben ik met Instagram bezig op de trein, in een wachtkamer, tijdens mijn studiepauzes… Wel is het belangrijk te vermelden dat ik alleen op Instagram zit als ik er zin in heb. Als ik eens een dagje qualitytime wil, dan leg ik mijn gsm ver weg. Momenteel steek ik dus elke dag de tijd in Instagram die ik wil en voel ik me zeker niet verplicht om elke dag te posten/actief te zijn.

Dat lijkt ons alvast een mooie houding … 

Nu het zomervakantie is ben ik er wel meer mee bezig, aangezien ik er nu meer tijd voor heb. Dit heeft me ondertussen al meerdere samenwerkingen opgeleverd, wat inhoudt dat ik nu ook vaker foto’s moet gaan maken, waar toch best wel wat tijd in kruipt.

Wat ik er vooral mee wil bereiken is mijn creatieve kant verder ontwikkelen, aangezien ik in mijn studies mijn creativiteit niet kan uiten. Zo kan ik nu mijn passies van fotografie en mode combineren en zie ik Instagram eerder als een hobby dan een verplichting.

En krijg je dan ook hulp bij het nemen van je foto’s? 

De meeste foto’s maak ik zelf. Zo zet ik mijn camera op een statief en maak ik door middel van de wififunctie van mijn camera via mijn smartphone foto’s van mezelf. Dit lijkt veel werk, maar het voordeel is dat ik mezelf zo kan zien en dus ook mijn pose kan corrigeren tot ik er tevreden mee ben. Hierdoor kan ik sneller de juiste foto maken dan als iemand anders deze van mij neemt. Als ik op locatie foto’s ga maken neem ik meestal mijn zus of vriend mee en maken we er een uitstapje van. Als anderen van mij foto’s maken, laat ik hen vaak eerst poseren op de gekozen plaats en maak ik een foto van hen zodat ze kunnen zien hoe ik de foto geframed wil. Soms laat ik hen ook een voorbeeldfoto zien op mijn gsm zodat ze mij kunnen bijsturen en het vlot een goede foto zal opleveren. Aangezien ik veel bezig ben met fotografie, wil ik ook dat mijn Instagramfoto’s kwaliteitsvol zijn. Een foto genomen met een smartphone zal je dus niet snel terugvinden op mijn pagina.

Tjonge, tjonge, tjonge en wij maar snel snel een foto trekken met onze smartphone, zo doe je dat dus. Je bent dus ook fotografe? Wie kan er bij jou terecht en wat is je stijl? 

Ik ben inderdaad ook veel bezig met fotografie. Ik fotografeer vooral personen. Zo maak ik vooral portretfoto’s, hoewel ik de laatste tijd ook meer en meer experimenteer met fashionfotografie. Ik probeer vooral het model met een positief gevoel naar huis te laten gaan. Zo hou ik veel rekening met de wensen van het model. Een model dat zich goed voelt in de door haar/hem gekozen setting levert namelijk de beste foto’s op. Als een model zich na de shoot mooi voelt dan is mijn doel gelukt.

Echt iedereen is welkom voor mijn shoots. Momenteel krijg ik vooral aanvragen van meisjes van mijn leeftijd, maar dit wil zeker niet zeggen dat ik enkel deze doelgroep fotografeer. Ik ben mezelf voorlopig nog sterk aan het ontwikkelen als fotografe en sta dus zeker open voor verschillende ervaringen!

De volgende keer dat we foto’s van onszelf nodig hebben, weten we waarheen! En waar ben je naast je studies en fotografie mee bezig? 

Ik ben momenteel nog studente en ben dus veel bezig met mijn studies. Verder spendeer ik ook veel tijd aan mijn hobby’s. Ik heb vroeger getennist en gevolleybald, maar aangezien dat moeilijk te combineren was met universitaire studies ben ik nu veel te vinden in de fitness. Verder ben ik ook wekelijks te vinden op de voetbal van mijn vriend. En de tijd die over is gebruik ik om mijn creatieve passie te benutten. Zo fotografeer ik veel, ontwerp ik mijn eigen kleding… Verder ben ik actief op Instagram, waarop ik post wat me interesseert en waar ik mee bezig ben.

Bezig bijtje dus. En jouw favoriete levensspreuk? 

Mijn favoriete quote is “I got it from my mama”. Mijn mama is recent overleden na een lange strijd tegen kanker. Ze was een echt voorbeeld voor mij, zo gaf zij de fotografiemicrobe aan mij door en leerde ze mij hoe ik mijn eigen kleding kon ontwerpen. Verder heeft ze mij ook veel levenswijsheden geleerd en ben ik door haar de sterke vrouw die ik vandaag ben. Zo heeft ze in haar strijd geen enkele keer geklaagd en is ze steeds positief gebleven. Zelfs op haar sterfbed maakte ze nog veel mopjes. Ze heeft me vooral geleerd dat je met negativiteit nergens komt en je moet genieten van de kleine dingen in het leven. Als er iets is wat ze wel dagelijks zei tegen mij is het dat je moet doen wat je graag doet en dat je je zeker niet moet laten doen door de mening van anderen. Dit is iets waar ik nu dagelijks naar leef en ik ben dan ook steeds positief gebleven. Er is niets meer aan de huidige situatie te veranderen en ik tracht zo het meeste te halen uit mijn leven om haar trots te maken. Zo heb ik in het jaar dat ze overleden is mijn studies gewoon verder gezet en heb ik mijn bachelor zonder herexamens afgerond. Toen waren er velen die mij vol bewondering vroegen hoe ik dit in hemelsnaam voor elkaar had gekregen en dan had ik steeds één antwoord klaar “I got it from my mama”.

Daar worden wij ironische hufters zelfs even stil van … Sterk! Is er ondertussen dan een man in je leven? 

Ik heb een relatie met Yannick Verbist en we vormen al zes jaar een koppel. We zijn elkaars eerste echte liefde en dromen er ook van voor altijd samen te blijven. Wat me vooral aantrekt in hem is zijn ambitie, discipline en doorzettingsvermogen. Zo was, toen ik hem leerde kennen, zijn droom om profvoetballer te worden. In het begin dacht ik “van welke jongen is dat nu geen droom?”, maar toen ik Yannick beter leerde kennen zag ik hoe hard hij zich inzette om zijn droom te doen uitkomen en wat hij er allemaal voor moest opofferen. Hij heeft er dan ook hard voor gewerkt en deze droom is momenteel realiteit geworden. Verder ondersteund hij mij in alles wat ik wil ondernemen en in alles wat ik doe. Hij is ook heel eerlijk en zal steeds zijn mening uiten, het is zeker geen jaknikker. Dit vind ik zeer fijn, omdat ik zo steeds uitgedaagd wordt om een betere versie van mezelf te worden. Ten slotte heeft Yannick me steeds bijgestaan in alle moeilijke tijden. Hij was er voor me toen mijn mama het nieuws kreeg dat ze kanker had en hij was er voor me toen mijn mama 4 jaar later overleed. Yannick is een vechter en zal nooit de makkelijkste oplossing kiezen. Hij vecht voor wat hij wil en zo heeft hij gelukkig ook vaak gevochten voor onze relatie en ik kan hem hier niet genoeg voor bedanken. Ik wou een vriend die sportief is, mij ondersteund in mijn dromen en mijn mening durft uit te dagen en Yannick ticks all the boxes!

Wat een mooi verhaal! Heb je misschien ook nog een geheim dat je met ons wil delen? 

Dit is iets wat alleen de mensen die heel dicht bij mij staan weten en ik gerust met jullie wil meedelen als primeur. Ik ben momenteel volop bezig met het opstarten van een eigen webshop. Zo studeer ik binnen een jaar af en ik merk dat ik nog meer wil doen met mijn creatieve kant. Daarom begin ik binnen enkele dagen/weken met het verkopen van kleding via Instagram. Mijn doel is dan ook tegen het einde van mijn studies enige naambekendheid als webshop te hebben opgebouwd en al wat klanten te hebben bekomen, opdat ik de echte webshop na mijn studies kan lanceren! Verder wil ik na mijn studie een opleiding fotografie gaan volgen en dit combineren met de webshop om zo mijn dromen verder na te streven! Hoe de webshop zal noemen en wanneer deze online zal komen wordt binnenkort bekend gemaakt via mijn Instagram, zeker in het oog houden dus.

@jorimdelaireportraits

En nog ondernemend ook … Die dekselse Yannick mag zijn twee handjes kussen! Nog zaken op je bucketlist die je wil waarmaken? 

Om te beginnen wil ik mijn eigen webshop opstarten (wat binnenkort afgevinkt zal kunnen worden). Ook wil ik ooit een eigen kledinglijn ontwerpen. Ik wil eerst afstuderen en verder wil ik zeker ook nog iets met fashion of fotografie gaan studeren. Ik wil nog veel reizen en de wereld ontdekken. Ik wil later ook zeker huisje, tuintje, kindje. Verder wil ik mijn Instagram nog verder uitbouwen en hoop ik 10k volgers te bekomen, aangezien ik dit had vooropgesteld als doel. En als ik nog wat verder mag dromen hoop ik ook om van mijn passies mijn beroep te kunnen maken.

We wensen je alvast ontzettend veel succes bij het bereiken van je doelen. Tot slot, waarom moeten onze lezers jou volgen? 

Ik denk vooral dat je mij moet volgen op social media omdat ik steeds mezelf blijf. Ik post niet wat ik denk dat mijn volgers leuk gaan vinden, maar ik post wat ikzelf leuk vind of wat mij bezig houdt. Verder wil ik naar mijn volgers toe tonen dat ik ook maar een persoon van vlees en bloed ben en dat mijn leven ook verre van perfect is. Zo heb ik via Instagram getoond hoe ik omga met het verlies van mijn mama en hoe ik terugkijk op het jaar waarin ik van haar afscheid heb moeten nemen. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik niet alleen de leuke gebeurtenissen in mijn leven toon, maar toch ook de minder leuke zaken waarmee ik geconfronteerd word. Zo was ik vroeger namelijk jaloers op sommige meisjes via Instagram en besefte ik niet dat ze buiten Instagram een heel ander leven kunnen leiden. Dit wil ik doorbreken en zo probeer ik ook enige informatie van mijn privéleven mee te delen om het ideaalbeeld van Instagram te doorbreken.

Laten we dit een waardig slotwoord noemen, waar we hoegenaamd niets aan hebben toe te voegen!

Caro en haar verhalen volgen? Dat kan op Instagram, waar binnenkort ook meer info volgt over de webshop! 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

De 'Fruitbra' nodigt ons uit te smullen van heerlijke stukjes fruit…

Hoe meer je eet, hoe meer je te zien krijgt… Meer fruit eten heeft ...

Tweede keer goede keer voor Camila Morrone?

Of moeten we zeggen Leonardo DiCaprio? Waar Leonardo DiCaprio de liefjes voor het uitkiezen ...

Hier is ie dan… 'Gasolina' van Josje!

We werden afgelopen weken al een paar keer geteased. Van sneak pics tot de ...

Hosting door Fraai