Echte ‘Ferry Bouman’ niet te spreken over Eén-reeks Undercover

”Het sloeg allemaal nergens op.”

Tom Waes’ reeks Undercover blijft beroeren. De Netflix- en één-serie over het leven van de keiharde drugscrimineel Ferry Bouman is erg hot en wordt over gans de wereld bekeken. Dus ook door de Eindhovense drugsbaron Janus van W, op wi het verhaal in grote lijnen gebaseerd is. Zo woonde de drugsbaron ook in een chalet op een camping in Lommel en werd hij in 2009 gepakt door twee undercoveragenten.

Janus van W, met de bijnaam Harry Potter vanwege zijn ronde brilletje kreeg in 2011 een celstraf van zestien jaar en werd na een kwart van de straf in 2015 vrijgelaten. Waar de man uit Eindhoven zich nu bevindt, weet niemand, behalve de rekels van HUMO die (undercover?) de man konden traceren en spreken.

”Het sloeg allemaal nergens op.”, aldus een lachende Janus. Zo blijkt dat hij nooit een xtc-lab heeft gehad en verkocht en transporteerde hij alleen drugs door. Ook had hij weet van de undercoveragenten die hem in de gaten hadden, dankzij, en dat is wel zoals in de serie, dankzij een mol bij de recherche. Ook ergert hij zich aan bepaalde zaken in de reeks. ”Ik heb nog nooit iemand doodgeschoten.” en ”In de serie praten ze Tilburgs, wij zijn van Eindhoven”.

Waar of niet? Wat kan het ons schelen, wij kunnen alvast niet wachten tot Undercover seizoen 2 op ons wordt losgelaten. Of er nog veel Ferry Bouman (Janus?) te zien zal zijn, valt nog af te wachten.

tcoc

You May Also Like

Dimitri Vegas & Like Mike op 2 in DJ MAG Top 100

Feestje in Amsterdam gisteren tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Onze nationale DJ-rotsen, euh, trotsen, ...

Kim Kardashian nam XTC tijdens beruchte sekstape

“Je zag mijn kaken trillen!” Open en bloot…zo kennen we Kim Kardashian niet alleen ...

Hosting door Fraai