Deze gelimiteerde jubileumeditie van de Ducati 916 is een beest

Een zwarte weduwe?

500 dames liggen nu te trillen en zitten op het puntje van hun stoel te hopen dat manlief niet één van hen is die straks met de Ducati Panigale V4 25° Anniversario 916 zal wegscheuren. Zoveel worden er gemaakt van deze jubileumeditie van de meest iconische Ducati ever.

25 jaar geleden werd dit prachtig racemonster boven het doopvont gehouden. Toen telde het ‘slechts’ 114 paardjes en klokte het scheurijzer af op zo’n 260 km/u. Maar, techniek staat niet stil en dus zal de nieuwste editie alle vorige overtreffen. Met een blok dat 214 pk levert, gewichtsverlies door het gebruik van extra lichte materialen zoals koolstofvezel en extra race-elementen zijn toegevoegd om nog harder en stabieler door de bochten te klieven, stopt de teller pas tot ver boven de 300 km/u.

Kostprijs van deze gelimiteerde editie? 40.000 euro. Kostprijs van je levensverzekering? Ik vrees niet meer aan te vragen…

You May Also Like

Prijzen en specificaties razendsnelle elektrische Porsche Taycan eindelijk onthuld

Indrukwekkend… Eindelijk…de 100% elektrische vierzitter zal zijn debuut maken als Turbo en Turbo S. ...

AC Schnitzer maakt BMW M2 Competition nog gruwelijker

Release The Beast… We hebben al een paar keer het genoegen gehad een BMW ...

De krachtigste SUV ter wereld: JEEP Trackhawk!

Een Jeep met 700 pk, daar kan je met de kinderen al eens mee ...

Hosting door Fraai