Deze gelimiteerde jubileumeditie van de Ducati 916 is een beest

Een zwarte weduwe?

500 dames liggen nu te trillen en zitten op het puntje van hun stoel te hopen dat manlief niet één van hen is die straks met de Ducati Panigale V4 25° Anniversario 916 zal wegscheuren. Zoveel worden er gemaakt van deze jubileumeditie van de meest iconische Ducati ever.

25 jaar geleden werd dit prachtig racemonster boven het doopvont gehouden. Toen telde het ‘slechts’ 114 paardjes en klokte het scheurijzer af op zo’n 260 km/u. Maar, techniek staat niet stil en dus zal de nieuwste editie alle vorige overtreffen. Met een blok dat 214 pk levert, gewichtsverlies door het gebruik van extra lichte materialen zoals koolstofvezel en extra race-elementen zijn toegevoegd om nog harder en stabieler door de bochten te klieven, stopt de teller pas tot ver boven de 300 km/u.

Kostprijs van deze gelimiteerde editie? 40.000 euro. Kostprijs van je levensverzekering? Ik vrees niet meer aan te vragen…

You May Also Like

Range Rover komt met nieuw model…de 'Velar'!

Als we onze nieuwsgierige postduif mochten geloven waren ze bij Land Rover al even ...

Met deze moto inclusief BBQ ben jij het mannetje

Beter wordt het niet… Ben je ooit benieuwd hoe je zonder al te veel ...

Handmade in Belgium: Achielle l Gentleman's Fair

Vandaag kruipen we weer de fiets op. We laten de stalen ros van ’t ...

Hosting door Fraai