5 redenen waarom de Amalfikust wat voor jou is

Houd je van het goede leven, ben je verzot op pasta en beschik je over een flinke dosis ‘Sprezzatura’? Dan is de Amalfikust helemaal wat voor jou. Paraderen, flaneren of dobberen? Hier doe je het in stijl! Wij geven je alvast 5 redenen mee om als de bliksem naar deze prachtige plek op onze aardkloot te vertrekken! 

Reden 1: Waanzinnig lekker eten 

 

Rij van stad naar stad en schuif aan in charmante restaurants waar het heerlijk tafelen is. Pizza in Napels, insalata caprese in Capri of misschien wel citroen-ricottataart in Sorrento? Tafelen doe je bijna nergens beter dan in deze streek. 

 

Reden 2: Prachtige kustlijn 

 

Spring in je wagen, cruise langs de kustlijn en geniet. 56 km lang passeer je idyllische dorpjes en kijk je uit over majestueuze kliffen. Uiteraard kan een dagje Amalfi, met de nodige foto’s voor op de social media niet ontbreken. 

Reden 3: Kleurrijke gebouwen 

 

Wie Amalfi zegt, denkt natuurlijk aan de kleurrijke gebouwen die ook jouw tijdlijn zullen opfleuren. Prachtige dorpjes die tegen de berg gebouwd zijn bij de vleet, inclusief historische gebouwen van meer dan honderd jaar oud. 

Reden 4: Meer dan voldoende natuur

Yep, rotsen bij de vleet, maar er is ook meer dan voldoende natuur. Elk dorpje heeft wel prachtige (bloemen)tuinen, waarin het heerlijk verdwalen is. Vergeet zeker je wandelschoenen niet en dan bedoelen we geen mocassins. 

Reden 5: Heerlijk zonnen 

 

Huur een boot en trek het water op. Of leg je languit op het strand in je mooiste zwemshort. De baaien zijn hier fantastisch, al moet je geen langgerekte zandstranden vinden. De karakteristieke parasols zullen je ongetwijfeld weten te charmeren. 

 

Logeren aan de Amalfikust? 

 

In stijl en in alle comfort verblijven aan de Amalfikust? Ga voor een huurwagen of een scooter en regel een vakantievilla via TUI Villas. Zo ben je zeker van een geweldig verblijf en een fantastische vakantie. Op zoek naar een alternatief? Dit zijn alvast de 5 mooiste onbewoonde eilanden, als het nog wat exclusiever mag zijn. 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Chillen bij CHYL in Brussel

Wereldburgers als we zijn, trekken we gereld uit onze ‘comfort zone’ Antwerpen, de wijde ...

7 manieren om charismatischer over te komen

Heb je de uitstraling van een uitgewrongen schotelvod? Dan kan je twee dingen doen, ...

Dit zijn de 10 duurst geveilde horloges van afgelopen jaar

Een stevig prijskaartje rond de pols… Deze zeldzame en knappe ‘timepieces’ waren afgelopen jaar ...

Hosting door Fraai