Vrouwen willen blote basten zien op festivals!

Krijg jij ook complexen van te kijken naar Love Island? Wel, er is een reden dat al die binken daar de godganse dag met hun blote bast rondlopen: vrouwen zijn er blijkbaar wild van.

Blote bast rules

In samenwerking met kledingketen America Today vroeg het Waregemse dance-festival Hype-O-Dream meer dan 1000 Vlaamse festivalgangers het hemd van het lijf en de enquête legt letterlijk enkele interessante festival facts bloot. Zo onthult de enquête dat de blote borstkas bij mannen massaal wordt toegejuicht door vrouwelijke festivalgangers (95%)! Helaas voor de dames houdt bijna 9 op de 10 mannen (85%) zijn T-shirt liever aan…

Festivalchicks zijn helemaal into blote basten en nee hoor, een afgetrainde spierbundel is voor hen helemaal geen vereiste: 33% geeft zelfs aan dat de man in kwestie niet hoeft te beschikken over een kathedraal van een lichaam. Hebben wij even geluk!  Jammer voor al die vrouwelijke testosteron want slechts 15% van de mannen zou effectief in blote bast over de festivalweide flaneren. Maar liefst 61% zou zijn T-shirt aanhouden, maar stoort zich ook niet aan het feit dat anderen hem uitdoen. De overige 24% van de mannen is minder mild en wil geen enkele festivalganger in blote borstkas zien. Haters!

Festivalchicks? Het mag allemaal wat gewaagder

In tegenstelling tot mannen houden Vlaamse vrouwen wél van een streep(je) bloot op het festival… dit blijkt ook uit het feit dat maar liefst 70% zich gewaagder durft te kleden op een festival dan in het dagelijks leven (bijvoorbeeld met een crop top of kort jeansshortje). Bijna 3 op 10 vindt zelfs een uitdagende kledingstijl met zowel blote buik, benen en veel decolleté helemaal oké (27%).  Bijna de helft (48%) van de vrouwen is er ook van overtuigd dat mannen een uitdagende festivallook aantrekkelijk vinden maar de meerderheid van de mannen (62%) ziet het toch liever wat subtieler. Wij zeggen: doen!

Afknappers

Dat mannen niet echt positief staan tegenover een festival-outfit met ‘weinig om het lijf’ wordt ook meteen duidelijk als we bekijken op welke hipster-items ze compleet afknappen. Zo wordt de marcel met mannen decolleté massaal uitgejouwd (39%) (daarna volgen het strikje (20%) en de opgerolde skinny broek (16%)). Bij vrouwen daarentegen wordt vooral de flaired jeans (broek met olifantenpijpen) op veel boegeroep onthaald (35%).  We geven het maar even mee.

Zo nu weten jullie weer wat jullie te doen staat op de festivals …

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Wild weekend op komst

Dit weekend nog geen plannen? Heren, het is Valentijn! Geen zin of geen lief? ...

Sneaker 'A' Fair, een nieuwe sneakerbeurs in Vlaanderen

Sneakers, je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Iedereen heeft toch wel minsten één ...

Hosting door Fraai