Whatmatters Throwback: Love Island knapperd Rowéna Verdaasdonk

Lang voor ze op Love Island zich in de euh, handen van Handyman Stenn liet werpen hadden wij al eens een gesprek met deze knapperd van 27. Toen liet ze optekenen ‘geen tijd te hebben voor een vriend’. Dat ze nu als een echte tijger haar prooi verslindt in de villa en als enig koppel na drie weken wel voor de bijl en van bil gaat redt voor ons alvast een beetje het programma. Hier een throwback naar een interview van zo’n twee jaar geleden!

Rowéna Verdaasdonk: Van de balie naar Miss Nederland!

Eerlijk, van een Miss meer of minder kijken we na 1,5 jaar Whatmatters natuurlijk niet meer op. Van Miss aardbei tot Miss Gnoelselderen, we kennen ze! Maar een halve finaliste van Miss Nederland, een land dat toch een heel stuk groter is dan onze Belgische zakdoek, nee daarvan hebben we er nog niet veel gesproken. Nochtans ver woont de 25-jarige Rowéna Verdaasdonk niet, Breda is amper een half uurtje. Dat we hier met een mondig en ondernemend dametje te maken hebben blijkt al snel, veel in de pap te brokken hebben we niet meer. Het relaas? Dat lees je hieronder. Gordels vast en gaaaaaaaannnnn…

Hoi Rowéna, voor de lezers die niet thuis zijn in Miss-verkiezingen, omschrijf jezelf eens?
Hi! Ik ben Rowena Verdaasdonk, 25 jaar jong en geboren en getogen in Breda. Ik ben spontaan, ambitieus en best wel eigenwijs. Momenteel studeer ik nog rechten, maar ik werk al in een advocatenkantoor. Strafrecht is mijn specialiteit.

Wij worden er op slag crimineel van! Meesteres verdedig ons! Soit, best wel bijzonder strafrecht toch?
Iedereen heeft recht op een eerlijk proces, ongeacht wat iemand gedaan heeft. Het geeft ontzettend veel voldoening als je, na uren analyseren van een dikke stapel papier, iemand een bevrijdende oplossing kan bieden. Uiteraard ben ik wel een vreemde eend in de bijt. Dan ben ik stagiaire advocaat en de volgende dag model…

Wij weten alvast wie bellen als we in de nesten zitten! Daarnaast nog activiteiten?
Ja hoor, ik heb ook mijn eigen webshop: Ivy zoo. Daar verkoop ik luxe sierraden en accessoires voor vrouwen. Ondernemerschap zit in mijn bloed, mijn oma verkocht al sierraden op de markt en zo heb ik de smaak te pakken gekregen.

Een bezig bijtje dus… Nog tijd voor hobby’s ook?
Zelfs dat: yoga, fitness en kunstschaatsen, je kan me dus geregeld in de gym vinden. Als model moet je natuurlijk wel een beetje strak in je vel zitten.

Geen idee Rowéna, ons vragen ze NOOIT als model. Hoe ben je eigenlijk in de verkiezing van Miss Nederland gerold?
Dat was eigenlijk per ongeluk. Op mijn werk werd ik aangesproken of ik mee wilde doen en voor ik het wist stond ik in de halve finale. Stiekem merk je dan wel dat je een meisjesdroom waarmaakt.

Hoe ben je eigenlijk als model begonnen?
Als klein meisje was ik al bezig met fashion en schoonheid. Ik besefte al snel dat uiterlijk een belangrijk eerste visitekaartje is. Ik ben begonnen met wat opdrachten voor kleine merkjes, maar ondertussen komen er ook grotere opdrachten mijn richting uit.

Je beschikt overduidelijk over de looks Rowéna en over heel wat verstand. Maar waarom doe je mee aan een Miss-verkiezing?
Ik wil vooral andere jongen vrouwen supporten en hun tonen dat je met hard werken best ver kan komen. Als je maar in jezelf geloofd en er alles wil uithalen, kan je bereiken wat je wil. Jonge meiden beseffen vaak echt niet dat je je eigen leven in handen kan nemen. Ze hebben wel dromen maar maken die niet waar. Dat vind ik zonde! k wil ze laten zien dat hard werken goed voor je is, dat je later trots kunt terugkijken op alles wat je bereikt hebt.

KALM! Punt gemaakt. Je leven lijkt ons best wel hectisch, hoe kom je tot rust?
In mijn vrije tijd kijk ik graag serie’s:  Suits, Orange is the new black, The good wife. Uiteraard kan ik me volledig laten gaan tijdens het shoppen en een bezoekje aan de kapper is ook instant happiness. Maar daarnaast spendeer ik ook best wel wat tijd met mijn familie, daar geniet ik echt van.

17690162_1800339903618922_75750145_n

Heb je ook een persoonlijk levensmotto?
‘’Everything you need is already inside you’’ vind ik wel mooi. Dit zegt eigenlijk in 1 zin wat ik in 1000 woorden zojuist heb verteld.

En dat zeg je ons nu en wij maar moeite doen om te volgen. Soit, ga verder, we zijn hier nu toch!
Ook “No rain, no flowers”, heeft een mooie boodschap. Tegenslagen in het leven horen erbij, hier word je sterker door.

No rain, no flowers

En heb je tussen het bedenken van quotes, je stage en je modellenwerk nog tijd over voor een vriend?
Nee, eigenlijk helemaal nog geen tijd voor.

Bon, wij verwachten ons weer aan klachten van onze hostingprovider over de hoeveelheid fanmail die we nu gaan binnenkrijgen, maar geen angst: wij doen de eerste selectie wel! Aan welke eisen moet je droomprins voldoen?
Mijn toekomstige man is intelligent, werkt hard en weet wat hij wil. Maar ik heb dus nog niemand nodig om gelukkig te zijn. Geluk maak je zelf.

17670404_1800339980285581_661820338_o

OK! Je maakt het ons niet makkelijk dat is duidelijk.
Sorry, maar ik heb deze moment nog geen zin om op de bank bij mijn vriend te gaan zitten. Ik wil echt nog geen dingen opgeven, ooit als ik oud en voldaan ben misschien.

We houden ze wel aan het lijntje, geen probleem! Toch nog tips voor onze mannelijke lezers die bij een vrouw een poging willen wagen. Laat ons duidelijk zijn: NIET bij jou dus!
Wees jezelf, spontaan en respectvol. Volg je eigen pad en houd je bezig met dingen waar je gelukkig van wordt. Dat kunnen vrouwen wel waarderen. Behandel een vrouw hoe je wilt dat je dochter later behandeld wordt. Tegenwoordig ontbreekt het nog wel eens aan een van die dingen.

17668696_1800340000285579_1226828445_o

AMEN! Misschien toevallig nog zondes waar we iets over moeten weten?
Eten is een grote liefde, ik ben echt een bourgondiër. Italiaans en Oosters, ik vind ze beide heerlijk. Ook van chocolade kan ik moeilijk afblijven. Maar is dat niet bij alle vrouwen zo? Een echt favoriete plek heb ik niet, ik vind het overal gezellig. Ik praat graag met iedereen en vind het fijn om mensen om me heen te hebben.

17668821_1800339956952250_539304660_o

Helder. Nog 2 vragen om het af te leren. Waar liggen je ambities nog?
Dit jaar doe ik weer mee aan Miss Nederland. Ik wil verder komen! Dat is een echte droom. Ik werk er al een jaar naartoe en ik kan al niet meer wachten tot het moment er is. Daarnaast wil ik ook mijn eigen advocatenkantoor, mensen helpen en bijstaan speelt een belangrijke rol in mijn leven. Als ik ooit afgeschreven ben als model kan ik op iets anders moois terugvallen.

Slim! Miss Nederland voor de balie, niets mis mee! Ben je trouwens ook actief op de social media?
Tgoh, die zijn niet zo spannend hoor, meer een verzameling van wat ik leuk vind: fashion, food en beauty. Echt vrouwendingen dus!

Ok begrepen, wij letten niet zo op de spulletjes hoor, wij mannen kijken enkel naar de foto’s! Rowéna, bedankt voor je tijd en we wensen je alvast ontzettend veel succes met je droom. De dag dat je de titel van Miss Nederland wegkaapt staan we terug voor je deur. Hopelijk ken je ons dan nog!

Meer weten over Rowéna en haar volgen op haar weg naar het kroontje? Volg haar op Instagram en Facebook. Mannen moeten maar door al die vrouwendingetjes kijken!

You May Also Like

Probeer haar maar te volgen: Vanessa Kerkhofs!

Van Limburgers wordt al weleens beweerd dat ze wat trager zijn. Nu, dat kunnen ...

Pas op Max, Charles en Lewis…13-jarige Juju is in aantocht

De snelste vrouw op aarde… Vrouw? Zeg maar gerust meisje…en tevens eentje die een ...

Op date met Joke Van de Velde? Het kan!

Ooit al eens de kans gehad om een (ex-) Miss België te ontmoeten? Wij, ...

Hosting door Fraai