Patsergedrag: Brabus Black Ops 800 & Shadow 800

Pimp my G63 AMG

Wie Bottrop zegt, zegt dikwijls Warner Bros Movie Park. Maar vergeet het Hollywood in Duitsland als we zeggen dat de iconische tuning-rekels van Brabus in het stadje in het Ruhr-gebied daar hun vestiging hebben. Brabus is vooral gekend om zijn tuningprojecten met Mercedes-Benz.

Met het oog op Top Marques Monaco brachten de heren twee gelimiteerde modellen uit: de Black Ops 800 en de iets minder patserige Shadow 800. Soit, minder is natuurlijk niet echt van toepassing als je weet dat beide krachtpatsers kunnen voortgestuwd worden door een vierliter twin-turbo van 800 pk en koppen van dik 1000 Nm. Dit brengt deze gigantische getunede G’s in iets meer dan 4 seconden naar 100 km/u. Stoppen doet hij, weliswaar begrensd, op 240 km/u.

Uiteraard zit het niet alleen onderhuids, ook de look is bruter dan een gewone G. Allebei krijgen de Brabusjes het Widestar-bodykit, die de wagens een dikke 10 cm breder maakt. Gooi daar 23″ ‘Platinum Edition-wielen’ onder en je weet dat je een bezienswaardigheid wordt. De verschillen tussen de Black Ops en de Shadow zijn vooral de kleuren, zowel in- als exterieur.

Om er eentje op de kop te tikken zal je je mogen reppen. Zo zijn er slechts 10 exemplaren van elk beschikbaar. En niet alleen zal je snel moeten zijn, je mag ook een dikke bankrekening hebben. Met zo’n 275.000 euro per stuk gaat het je een rib uit je lijf kosten om dé patser van de wijk te zijn.

 

You May Also Like

De nieuwe BMW 3 gaat de concurrentie aan

Heeft dé referentie een antwoord op de concurrentie?  Om de zoveel jaren komt BMW ...

Pimp My Land Rover met een 6,2L Corvette-motor!

Wie een Land Rover Defender wil dat er gepimpt stoerder uitziet dan eender welke ...

Baas voltooit rijexamen in Bugatti Chiron

Rijdt u hier even zone 30 in?   In de lijst van ultieme sportwagen ...

Hosting door Fraai