Goodwood Festival onthult volledig elektrische Ford Mustang

Wat als McLaren, Williams en Jaguar de handen in elkaar slaan?

Dan krijg je een Ford Mustang van 543 Pk.

Wie ooit een bezoekje heeft gebracht aan het Goodwood Festival of Speed weet dat je ogen uit de oogkassen rollen en de zever je uit de mond loopt. De dikste, meest exclusieve, duurste en soms ook gewoon de luidste bolides scheuren je rond de oren.

Maar dat het ook stil kan met meet dan 1000 Nm onder de kap, bewijst deze ‘groene’ en volledig elektrische Ford Mustang. Het Britse Charge Cars verbouwde het Amerikaanse paard en ze willen er zowaar 499 exemplaren van bouwen.

Voor de echte puristen en cowboys…er zijn geen Mustangs gesneuveld voor deze elektrische wagen. De elektrische Ford Mustang is gebouwd uit compleet nieuwe onderdelen onder een officiële licentie. Zonder stroom bij te tanken doet de elektromotor met 543 Pk en 1200 Nm koppel zo’n 320 kilometer. Naar honderd sprint hij onder de 4 seconden. De topsnelheid bedraagt 240 km/u.

Vergelijkbare resultaten als een Tesla Model S maar dan wel zo’n drie keer duurden, zo’n 335.000 euro. Onze mening? Geef ons maar een Mustang met een echte V8!

You May Also Like

Een sleurhut op het water! The Sealander

Goed nieuws voor onze Nederlandse vrienden. Zelf zijn we geen fan van die honderden ...

Elektrisch rijdende chauffeurs gesjareld! Tot 79 euro voor volle stroombeurt

Of meer dan de prijs voor 10 liter benzine op 100 kilometer… Auwtch! Dan ...

Hosting door Fraai