Goodwood Festival onthult volledig elektrische Ford Mustang

Wat als McLaren, Williams en Jaguar de handen in elkaar slaan?

Dan krijg je een Ford Mustang van 543 Pk.

Wie ooit een bezoekje heeft gebracht aan het Goodwood Festival of Speed weet dat je ogen uit de oogkassen rollen en de zever je uit de mond loopt. De dikste, meest exclusieve, duurste en soms ook gewoon de luidste bolides scheuren je rond de oren.

Maar dat het ook stil kan met meet dan 1000 Nm onder de kap, bewijst deze ‘groene’ en volledig elektrische Ford Mustang. Het Britse Charge Cars verbouwde het Amerikaanse paard en ze willen er zowaar 499 exemplaren van bouwen.

Voor de echte puristen en cowboys…er zijn geen Mustangs gesneuveld voor deze elektrische wagen. De elektrische Ford Mustang is gebouwd uit compleet nieuwe onderdelen onder een officiële licentie. Zonder stroom bij te tanken doet de elektromotor met 543 Pk en 1200 Nm koppel zo’n 320 kilometer. Naar honderd sprint hij onder de 4 seconden. De topsnelheid bedraagt 240 km/u.

Vergelijkbare resultaten als een Tesla Model S maar dan wel zo’n drie keer duurden, zo’n 335.000 euro. Onze mening? Geef ons maar een Mustang met een echte V8!

You May Also Like

Eindelijk concurrentie voor Tesla? Jaguar komt dit jaar nog met de I-PACE

Wie elektrisch rijden zegt, ademt gelijk Tesla uit. Voorlopig komt niemand echt in de ...

Stunt! Een Lamborghini voor de prijs van een VW Polo!

Ok, je zal wel zelf moeten trappen! Who cares? Je hebt dan wel een Lamborghini ...

In de ban van de nieuwe Mercedes-Benz C Coupé

We hebben het wel voor Duitsers. We spreken dan niet over de mannen in ...

Hosting door Fraai