Een niet te missen wijnfestival: Fête des Vignerons

Lust je wel een glaasje wijn, heb je wat roebels te spenderen en kun je om met Zwitsers? Zet dan koers richting Zwitserland, want daar vindt het Fête des Vignerons plaats. Een wijnfestival dat maar één keer op de 20 jaar doorgaat. Dat mag je toch niet missen? 

Werelderfgoed

Sinds 1797 gaat dit wijnfestival door in Vevey en meestal zit er een jaar of 20, 25 tussen. Dit drie weken durende event dat wordt afgetrapt op 18 juli vindt immers maar één keer per generatie plaats. Dit festival behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en wordt nu voor de 12de keer georganiseerd, cultureel verantwoord dus. 

Een openingsceremonie in een stadion voorzien van 20.000 plekjes met zicht op het meer van Genève, geeft meteen het belang aan. Tijdens dit event worden de regionale wijnmakers gelauwerd en in de picture gezet met een opvoering, waarbij er maar liefst 5.500 acteurs, 900 zangers en 268 muzikanten aan te pas komen. Ben je meer van het drinken, dan openen maar liefst 15 wijnhuizen de deuren van hun kelders, waar je de beste regionale wijnen proeft, sommige specifiek voor dit festival gemaakt. Drie weken lang valt hier alvast meer dan genoeg te beleven: wij kunnen!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Het ochtendritueel van een succesvolle ondernemer

Het belang van een goed ochtendritueel… Wordt door de meeste mensen onderschat. Een goede ...

De morgenstond heeft bierconfituur in de mond

Bier bestrijd je het best met…bier Het is geen geheim dat men na een ...

Hooikoorts? Drink Gin-Tonic!

Wie zijn wij om de wetenschap tegen te spreken!  Alle redenen zijn goed om ...

Hosting door Fraai