Een niet te missen wijnfestival: Fête des Vignerons

Lust je wel een glaasje wijn, heb je wat roebels te spenderen en kun je om met Zwitsers? Zet dan koers richting Zwitserland, want daar vindt het Fête des Vignerons plaats. Een wijnfestival dat maar één keer op de 20 jaar doorgaat. Dat mag je toch niet missen? 

Werelderfgoed

Sinds 1797 gaat dit wijnfestival door in Vevey en meestal zit er een jaar of 20, 25 tussen. Dit drie weken durende event dat wordt afgetrapt op 18 juli vindt immers maar één keer per generatie plaats. Dit festival behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en wordt nu voor de 12de keer georganiseerd, cultureel verantwoord dus. 

Een openingsceremonie in een stadion voorzien van 20.000 plekjes met zicht op het meer van Genève, geeft meteen het belang aan. Tijdens dit event worden de regionale wijnmakers gelauwerd en in de picture gezet met een opvoering, waarbij er maar liefst 5.500 acteurs, 900 zangers en 268 muzikanten aan te pas komen. Ben je meer van het drinken, dan openen maar liefst 15 wijnhuizen de deuren van hun kelders, waar je de beste regionale wijnen proeft, sommige specifiek voor dit festival gemaakt. Drie weken lang valt hier alvast meer dan genoeg te beleven: wij kunnen!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Interview kandidate Face of Ocean Couture by Whatmatters: Babette Van der Horst

Wie treedt er in de voetsporen van Laura Oliveira Granja? Komende zaterdag is het ...

Geen bezoekje aan de Italiaan zonder Santocci Limoncello!

Een bezoekje aan een Italiaans restaurant is gewoonweg niet compleet zonder een afsluitende limoncello. ...

Whatmatters Hotspots: Deze plekken in Gent moet je op een zomerse dag zeker bezoeken!

We weten allemaal dat Gent bekend staat om zijn befaamde ‘cuberdons’ en de beste ...

Hosting door Fraai