Deze patserbakken rijden de Gumball 3000 van Mykonos tot Ibiza

Doemme, onze accreditatie weer te laat ingestuurd…

Als er één rally tot de verbeelding spreekt, dan is het de Gumball 3000 wel!

Maximillion Cooper, organisator, was als kleine jongen zo een grote fan van films als Cannonball Run dat hij in 1999 besloot gewoon zelf zo’n rally te organiseren, de Gumball 3000. Hij nodigde vijftig van zijn (minstens even) rijke vriendjes uit om samen van Londen naar Rimini, Italië te karren met tussenstops in de meest exclusieve hotels. Niet dat ze veel kamer zien want bij elke stop wordt er een feestje gelanceerd waar velen van kunnen dromen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gumball 3000 (@gumball3000) op

Ondertussen barst het evenement uit zijn voegen en zijn ze met een pak meer dan vijftig. Topmodellen, Hollywood-sterren, de dikste zakenmannen…allemaal zijn ze op zoek naar een week vertier. Dit jaar zijn ze net vertrokken in Mykonos met na tussenstops als Thessaloniki, Porto Montenegro, Venetië (jazeker, met de auto), Monaco, Barcelona, Ibiza als eindbestemming.

Leuk detail…uiteraard stapelen de verkeersboetes zich op maar het is niet de bedoeling om als eerste aan te komen. Gumball 3000 zamelt geld in voor een goed doel en het team dat het meeste geld inzamelt mag zich Gumball 3000 kampioen noemen. Het effectieve doel dit jaar is £500.000. Na twee dagen racen staat de teller al op £314.000.

Benieuwd welke auto’s er dit jaar allemaal meedoen? Kijk dan mee naar onderstaande video!

You May Also Like

Ter land, Ter zee…Lamborghini X 2!

Wat als?…Je niet genoegen neemt met alleen een Lamborghini voor op het land? Dan ...

Na Aston Martin komt ook Alfa Romeo terug naar de F1

Afgelopen weekend werd een streep getrokken onder het Formule 1 seizoen 2017. Niemand minder ...

Volvo innoveert en gaat volledig elektrisch!

Als Volvo-rijder – een bolide waar ik best tevreden van ben – volg ik ...

Hosting door Fraai