Alpine lanceert extreme A110S tijdens 24u van Le Mans

Misschien wel dé attractie tijdens de 87e editie van de 24h Du Mans…

Het kan ook Stoffel Vandoorne in een SMP Racing LMP1 zijn maar onze landgenoot vertrekt op plaats 5 in de misschien wel hardste en meest mythische endurance race ter wereld. De moeite om te volgen, sowieso.

Als we dan kijken naar de randanimatie is er groot nieuws bij Alpine. Zij hebben Le Mans gekozen als onthullingsplek voor de extremere A110S. Een verbeterde coupé met meer vermogen en eentje die naar eigen zeggen nog scherper zal rijden. Zo zal de achterin geplaatste 1.8 vierpitter zo’n 292 paardjes lossen en zal bij het aantrekken van de teugels deze bolide in 4,4 seconden naar 100 vooruit schieten. Zijn sportieve karakter wordt verder onderstreept door een stijvere en lagere ophanging, de nieuwste Michelin Pilot Sports rubbers en krachtige Brembo-remmen.

Hij krijgt een nieuw kleurtje (Gris Tonnerre), een carbonnen dak, wat hem beetje lichter en dus extra sneller maakt. Ook binnenin krijgen we nieuwe accenten. Dit alles voor de toch wel redelijk gepeperde prijs van 66.500 euro.

You May Also Like

Wat een machine, de nieuwe Porsche Cayenne Turbo!

We zijn nog niet bekomen van een week rondcruisen in een Porsche Cayenne S ...

Max Verstappen gaat op vakantie als een echte Hollander!

En hoe gaat een echte Hollander op vakantie? Juist! Met de sleurhut, ‘kemper’, caravan! ...

Deze gelimiteerde jubileumeditie van de Ducati 916 is een beest

Een zwarte weduwe? 500 dames liggen nu te trillen en zitten op het puntje ...

Hosting door Fraai