Alpine lanceert extreme A110S tijdens 24u van Le Mans

Misschien wel dé attractie tijdens de 87e editie van de 24h Du Mans…

Het kan ook Stoffel Vandoorne in een SMP Racing LMP1 zijn maar onze landgenoot vertrekt op plaats 5 in de misschien wel hardste en meest mythische endurance race ter wereld. De moeite om te volgen, sowieso.

Als we dan kijken naar de randanimatie is er groot nieuws bij Alpine. Zij hebben Le Mans gekozen als onthullingsplek voor de extremere A110S. Een verbeterde coupé met meer vermogen en eentje die naar eigen zeggen nog scherper zal rijden. Zo zal de achterin geplaatste 1.8 vierpitter zo’n 292 paardjes lossen en zal bij het aantrekken van de teugels deze bolide in 4,4 seconden naar 100 vooruit schieten. Zijn sportieve karakter wordt verder onderstreept door een stijvere en lagere ophanging, de nieuwste Michelin Pilot Sports rubbers en krachtige Brembo-remmen.

Hij krijgt een nieuw kleurtje (Gris Tonnerre), een carbonnen dak, wat hem beetje lichter en dus extra sneller maakt. Ook binnenin krijgen we nieuwe accenten. Dit alles voor de toch wel redelijk gepeperde prijs van 66.500 euro.

You May Also Like

Ferrari Monza

Ferrari stelt Monza SP1 en SP2 voor …

Oogstrelend… Terwijl wij bij het grote moederbedrijf Alfa Romeo in Turijn op de koffie ...

Een pure brok power: JAGUAR XJ575

Waar je enkele jaren geleden enkel oude krijgers met een Jaguar zag rond tuffen, ...

Getalenteerde nozems uit Amsterdam!

Nu zijn er best wel wat nozems in de wereld, maar om je merk ...

Hosting door Fraai