Alpine lanceert extreme A110S tijdens 24u van Le Mans

Misschien wel dé attractie tijdens de 87e editie van de 24h Du Mans…

Het kan ook Stoffel Vandoorne in een SMP Racing LMP1 zijn maar onze landgenoot vertrekt op plaats 5 in de misschien wel hardste en meest mythische endurance race ter wereld. De moeite om te volgen, sowieso.

Als we dan kijken naar de randanimatie is er groot nieuws bij Alpine. Zij hebben Le Mans gekozen als onthullingsplek voor de extremere A110S. Een verbeterde coupé met meer vermogen en eentje die naar eigen zeggen nog scherper zal rijden. Zo zal de achterin geplaatste 1.8 vierpitter zo’n 292 paardjes lossen en zal bij het aantrekken van de teugels deze bolide in 4,4 seconden naar 100 vooruit schieten. Zijn sportieve karakter wordt verder onderstreept door een stijvere en lagere ophanging, de nieuwste Michelin Pilot Sports rubbers en krachtige Brembo-remmen.

Hij krijgt een nieuw kleurtje (Gris Tonnerre), een carbonnen dak, wat hem beetje lichter en dus extra sneller maakt. Ook binnenin krijgen we nieuwe accenten. Dit alles voor de toch wel redelijk gepeperde prijs van 66.500 euro.

You May Also Like

X7, BMW's nieuw vlaggenschip in de X-serie (foto's)

Hier is ‘ie dan, de grote broer van de X5 Eerste indruk voor hij ...

815 raspaardjes om te temmen: McLaren Elva

En je legt er 1,7 miljoen euro’s voor op tafel… Voilà, de prijs van ...

Allereerste Ferrari F50 kan nu de uwe zijn!

Van een klassieker gesproken… 50 jaar na de geboorte van het snelle automerk met ...

Hosting door Fraai